02. 07. 2018 - 13:13
Reakcije iz regije: "Da postoji reprezentacija Jugoslavije, mi...
907
Shares
Reakcije iz regije:

NAKON VELIKOG USPJEHA

Reakcije iz regije: "Da postoji reprezentacija Jugoslavije, mi ostali samo bismo smetali Hrvatima"

Sport.ba
02. 07. 2018 - 13:13
0
Shares

Hrvatska se teškom mukom izborila za četvrtfinale Mundijala. Danci su pali tek nakon penal lutrije. Danijel Subašić tako se prometnuo u junaka i potpuno zasjenio sinoć odličnog Kaspera Schmeichela.

Trijumf je burno proslavljen u Hrvatskoj, ali i pojedinim dijelovima naše zemlje. U regiji uglavnom sa simpatijama gledaju na uspjeh Vatrenih na Svjetskom prvenstvu. Navijači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije slažu se da je Hrvatska najbolja reprezentacija od onih koje su nastale raspadom Jugoslavije.

"Da postoji reprezentacija bivše Jugoslavije, mi ostali tačno bismo samo smetali Hrvatima", kaže u komentarima jedan čitatelj iz BiH. Iz svih zemalja bivše Jugoslavije stižu čestitke Modriću i društvu.

"Jesam Srbin, ali svim srcem sam navijao za Hrvate. Za razliku od nas, oni su se stvarno trudili i borili svim srcem", poručuje jedan srpski navijač, a drugi dodaje: "Hrvati igraju nogomet, a vi ih možete pljuvati i ne voljeti koliko hoćete. Naši su jadni."

"Možete ih voljeti ili ne, ali ovi ljudi igraju nogomet za razliku od naših baba! Čestitke, navijala sam za vas", komentar je s najviše lajkova na srpskom tabloidu Kuriru.

safe-image

"Zasluženo, bravo susjedi. Svim srcem svo uz vas, do finala", jedan je od najomiljenijih komentara na našem portalu nakon prolaska Dalićeve čete među osam najboljih.

Slovenci na društvenim mrežama uglavnom pišu "Bravo, sosedi" i čestitaju Danijelu Subašiću na odbranama, a kod Bosanaca i Hercegovaca se mogu pronaći poruke divljenja za igru Luke Modrića.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti