24. 06. 2018 - 20:46
Đoković: ''Težak poraz...''; Čilić: U top formi sam!
907
Shares
Đoković: ''Težak poraz...''; Čilić: U top formi sam!

ATP TURNIR U QUEEN'SU

Đoković: ''Težak poraz...''; Čilić: U top formi sam!

Sport.ba
24. 06. 2018 - 20:46
0
Shares

Hrvatski tenis dugo će pamtiti ovu nedjelju. Nakon spektakularne pobjede Borne Ćorića protiv Rogera Federera u finalu Hallea, Marin Čilić savladao je Novaka Đokovića 5:7, 7:6, 6:3 i osvojio naslov nakon najdužeg finalnog meča u historiji ATP turnira u Queensu. Interesantno da još od 2007. i od Karlovića i Ljubičića hrvatski teniseri nisu stajali na pobjedničkom postolju na isti dan.

Hrvatski reket broj jedan nakon gotovo tri sata igre slavio je tek drugi put u 16 međusobnih ogleda i nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu od Feliciana Lopeza, dodao drugi Queens, odnosno ukupno 18. naslov, u svoj životopis, a Noletu uskratio priliku za prvi trofej ove sezone.

Novak je danas bio na pragu prve titule poslije godinu dana, imao je meč loptu u drugom setu protiv Čilića, ali nije uspio. Hrvat je poslije preokrenuo i slavio trijumf. Nakon meča, Nole je priznao da je današnji poraz težak za njega, ali s druge strane, sama činjenica da je poslije godinu dana igrao u prvom finalu nagovještava uspon forme uoči Wimbledona.

"Čestitam Marinu na sjajnoj sedmici. Ovo je težak poraz za mene, ali moram gledati s pozitivne strane. Zbog povrede je prošla 51 sedmica otkad sam prethodni put igrao finale nekog turnira. Marin je uspio da spasi moje meč-lopte i vrati se u meč, zaslužio je ovu pobjedu", istakao je Đoković.

Naravno, Čilić je bio presretan nakon preokreta i pobjede, tek druge u ukupno 16 međusobnih duela sa prvim srbijanskim reketom.

''Nastojao sam mentalno ostati u igri iako je bilo teško. Ali, užitak mi je da igram ovdje, pred ovom sjajnom publikom. Vjerujem da sam trenutno u top-formi i da ću nastaviti pobjeđivati. Trebala mi je ova pobjeda za podizanje samopouzdanja u susret Wimbledonu. Hvala još jednom ovoj divnoj publici", kazao je teniser rođen u Međugorju.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti