18. 06. 2018 - 08:46
OTKRILI TAJNU USPJEHA: Vatreni gledali izuzetno inspirativan...
907
Shares
OTKRILI TAJNU USPJEHA: Vatreni gledali izuzetno inspirativan dokumentarac pred meč s Nigerijom

INSPIRISANI GENERACIJOM IZ '98.

OTKRILI TAJNU USPJEHA: Vatreni gledali izuzetno inspirativan dokumentarac pred meč s Nigerijom

Sport.ba
18. 06. 2018 - 08:46
0
Shares

Nogometaši Hrvatske sjajno su započeli Mundijal u Rusiji. U prvom kolu savladana je neugodna Nigerija s 2:0 i Vatreni su na čelu grupe. Uz to, na ruku im je itekako išao i remi Argentine protiv Islanda. Naši susjedi tako su zapušili usta brojnim kritičarima u domovini i pokazali da mogu daleko u Rusiji.

Stoper Vatrenih Dejan Lovren otkrio je da on i saigrači inspiraciju zapravo traže u uspjehu iz 1998. godine, kada je ova selekcija predvođena Ćirom Blaževićem bila treća na svijetu. Šukeru i društvu malo je nedostajalo i sreće pa da zaigraju u finalu. Tada im se pak ukazao nezaboravni Thuram.

Dokumentarac meksičkog reditelja Edsona Ramireza o putu Hrvatske do bronzane medalje na SP-u u Francuskoj premijerno je emitovan prošlog mjeseca, a upravo on je poslužio kao nadahnuće sadašnjoj generaciji Vatrenih. 

"Bilo je vrijeme da s autoritetom odradimo ovakav ispit, nakon svih tih frustracija iz Brazila, Poljske i Francuske", rekao je Lovren pa dodao: "Baš smo jutro prije utakmice gledali film o uspjehu Vatrenih, tražimo nadahnuće u njihovom rezultatu i načinu na koji su do njega došli. S nama je bio i Dražen Ladić, koji nas stalno podsjeća da smo mi bolja i jača ekipa od one prije 20 godina. Spremni smo napokon izaći iz njihove sjene."

Također, stoper Liverpoola rođen u Bosni i Hercegovini je istakao da vjeruje kako ova generacija Hrvatske može ponoviti uspjeh iz 1998. godine.

"U najboljim smo godinama, počevši od mene, fantastična smo ekipa na terenu i na klupi. Kada pogledate naš roster, čovjek zaista može uživati u okruženju tako klasnih nogometaša iz najvećih svjetskih klubova", zaključio je Lovren.

Hrvatska u narednom meču igra protiv Argentine, koja će biti pod velikim imperativom. Upravo to može pomoći selekciji Zlatka Dalića da možda već u drugom kolu otpiše Gaučose.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti