18. 06. 2018 - 09:00
SRBIJI SE LOŠE PIŠE: Brazilci bijesni na suce, Tite najavio...
907
Shares
SRBIJI SE LOŠE PIŠE: Brazilci bijesni na suce, Tite najavio promjene u timu!

NAKON REMIJA SA ŠVICARCIMA

SRBIJI SE LOŠE PIŠE: Brazilci bijesni na suce, Tite najavio promjene u timu!

Sport.ba
18. 06. 2018 - 09:00
0
Shares

Švicarska i Brazil odigrali su 1:1, što je nakon njemačkog poraza od Meksika i druga velika senzacija jučerašnjeg dana. Tako je Sarajlija Vladimir Petković pomrsio račune sjajnim Kariokama, ali uspio i potpuno neutralisati Neymara.

Mnogi itekako nepravedno podcjenjuju Švicarce iako su šesta reprezentacija po FIFA-inoj listi i u kvalifikacijama su poraženi samo jednom (izgubili u Portugalu). Sinoć su utišali sve kritičare, a naročito je oduševio bivši fudbaler Sarajeva odlično postavivši svoj tim na terenu.

Brazil je poveo prekrasnim golom Coutinha u 20. minuti, da bi Zuber izjednačio udarcem glavom nakon kornera u 50. minuti. Tako je nakon Njemačke, Argentine i Španije i četvrti od pet glavnih favorita za naslov izgubio bodove već u prvom kolu, dok je Francuska uz dosta sreće savladala "žilavu" Australiju. 

Bosanskohercegovački stručnjak Vladimir Petković nije skrivao radost nakon velikog uspjeha, a sve je oduševio odličnom postavkom igre gdje nije dozvolio Kariokama da previše dođu do izražaja.

“Ekipa je igrala s mnogo samopouzdanja, nastavili smo vjerovati u pozitivan rezultat čak i nakon što smo primili gol. Moram priznati da smo izjednačili uz manju dozu sreće, ali mi je drago što smo izborili bod”, rekao je rođeni Sarajlija na klupi Švicarske i dosao: “Na isti način ćemo igrati protiv Srbije. Nadam se da će svi obratiti pažnju na nas sad, pošto nas često zapostavljaju”.

petkovicPotom se osvrnuo i na izjednačujući pogodak, za koji mnogi tvrde da mu je prethodio prekršaj u napadu. "Protivnički igrači nisu bili dobro pozicionirani. Nije bio prekršaj! Što se penala tiče, nisam ga vidio u toj situaciji, ali nemamo se što žaliti jer imamo suce na terenu i van terena."

"Malo je bilo previše žutih kartona i nisam vidio tako oštre i ružne prekršaje. Ali ekipa je igrala pametno i napravili smo neke dobre stvari", kazao je Dado Petković i dodao: "Nismo namjerno faulirali Neymara, a većina duela je bila savršeno čista."

coutinho-e-willian-homens-de-confianca-de-tite-em-otimo-momento-na-europa-1520725289721-v2-900x506S druge strane, Brazilci su bili ogorčeni suđenjem. Tako je strijelac prekrasnog gola i fudbaler Barcelone Coutinho rekao kako je start na Mirandi morao biti prekršaj u napadu: "Da, bio je faul. Ali sada više tu ne možemo, trebamo pobijediti u iduće dvije utakmice".

Protagonist te sumnjive situaicje Miranda se slaže: "Zašto imamo video tehnologiju? Nije me gurnuo jako, ali me gurnuo dovoljno za prekršaj. Sad mi je žao što nisam pao. Nema veze, okrećemo se sljedećoj utakmici." 

Selektor Tite bio je vidno razočaran: "Dvije trećine utakmice bio sam zadovoljan, a onda je rival zabio. Previše smo šansi zapucali i na tome moramo poraditi. Loša završnica nas je koštala pobjede", usput se osvrnuvši na kritike kako je Firmino više napravio u 12 minuta nego Gabriel Jesus 78: "Firmino nam je dao ono što smo tražili. Hoće li početi iduću utakmicu? Vidjet ćemo, ali itekako mu vjerujem, u sjajnoj je formi."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti