14. 06. 2018 - 20:21
Nijemci u potpunoj nevjerici: "Ma je li moguće da su momci...
907
Shares
Nijemci u potpunoj nevjerici:

NOVINARI POTPUNO IZNENAĐENI

Nijemci u potpunoj nevjerici: "Ma je li moguće da su momci ovdje smješteni?!"

Sport.ba
14. 06. 2018 - 20:21
0
Shares

Njemačka je jedan od najvećih favorita u Rusiji i sigurno da će Elf učiniti sve da osvoji i ovdje titulu. Međutim, dosta je problema u ovom taboru, pogotovo nakon što su se Ilkay Gundogan i Mesut Ozil slikali s turskim predsjednikom Erdoganom.

Uz sve to, njemački mediji bili su u pravoj nevjerici nakon što su stigli u Vatutinki, mjesto s 12.000 stanovnika gdje se njihov tim priprema za Mundijal. Sada se uvjeti znatno razlikuju od prošlog Mundijala u Brazilu, gdje su njihovi izabranici pokorili svijet. Tada su imali apsolutno sve potrebno za pripremu, od vrhunskog hotela do samog pogleda na okean.

Sada, u Rusiji, uslijedio je pravi pravcati šok. Luksuza nema ni blizu, sve odiše siromaštvom pa su se novinari upitali: "Gdje smo ovo došli?" Selektor Joachim Löw hotel je uporedio sa sportskom školom, a Toni Kroos poručio da možda izgleda kao škola za sport, ali da su saigrači i on tamo stigli kako bi i igrali fudbal. 


"Mislim da će sve biti u redu. Možemo ugodno provoditi vrijeme s dvije ili tri aktivnosti koje su nam na raspolaganju. To je apsolutno u redu i normalno je ako budemo imali veću želju za odmorom", rekao je sjajni veznjak i potom svojom izjavom nasmijao saigrača Jerome Boatenga. 

Kroos je otkrio i da pomoćni trener Thomas Schneider u svojoj sobi nije imao vode te poručio da ovakve uvjete neće koristiti kao izgovor ako rezultati budu loši. 

"Luksuz - 0 bodova. Ovdje sve izgleda tako sumorno", opisuje Sport 1 ugođaj u Vatutinki. Inače, Elf je u grupi sa Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti