06. 06. 2018 - 11:40
Perezova bombastična tajna: Novi trener Reala bit će legenda...
907
Shares
Perezova bombastična tajna: Novi trener Reala bit će legenda svjetskog nogometa!

RAUL SE VRAĆA NA VELIKA VRATA

Perezova bombastična tajna: Novi trener Reala bit će legenda svjetskog nogometa!

Gol.hr
06. 06. 2018 - 11:40
0
Shares

Tko će naslijediti Zinedinea Zidanea na klupi Real Madrida? Oko tog pitanja lome se koplja u španjolskim medijima, postoje brojne spekulacije, ali još uvijek nitko nema pouzdanu informaciju. Predsjednik Reala Florentino Perez svoja razmišljanja drži u dubokoj tajnosti, a možda ni on još nije siguran, možda se još nije odlučio, iako je jasno da ima nekoliko imena talonu.

Mauricio Pochettino i Juergen Klopp odbacili su mogućnost da u ovom trenutku napuste Tottenham i Liverpool te prijeđu u Real. Tko još ostaje od viđenijih trenerskih imena? Allegri, Conte, Löw, Wenger... Perez navodno nije presretan s nijednim od navedenih.

Većina madridskih medija ističe kao glavnog kandidata Gutija, bivšeg iznimno talentiranog nogometaša Reala, koji nikada nije dosegao predviđane mu visine, ali ostao je u srcu navijača Reala. Guti je omiljen u Madridu, dobro radi u omladinskoj školi nogometa i iskazao je ambicije da preuzme seniorsku momčad.

U međuvremenu pojavila se još jedna opcija, i to bombastična. Navodno Perez razmišlja o još jednoj legendi Real, većoj od Gutija, istinskoj legendi španjolskog i svjetskog nogometa, a to je veliki Raul Gonzalez Blanco.

perez

Perez i Raul riješili su nesuglasice iz prošlosti i navodno opet imaju odlične odnose. Što bi Perez dobio s Raulom? Prije svega kontinuitet „zvjezdane osobnosti“ na klupi Kraljevskog kluba. Kada je Perez instalirao Zidanea na mjesto trenera Reala, mnogi su vrtjeli glavom i sumnjali da je to dobra odluka. Vrijeme je pokazalo da je Perez dobro odabrao.

Predsjednik Reala smatrao je da njegovi igrači trebaju više neprikosnoveni autoritet u svlačionici nego trenerski životopis. Na tom tragu su i spekulacije o Raulu kao izglednom kandidatu. Zidane se pokazao pogotkom i Perez želi ostati na tom tragu. Zašto bi mijenjao formulu koja se pokazala dobitničkom?

raul

Činjenica jest da Raul nema potrebnu trenersku licencu, ali nije ju imao ni Zidane na početku. To nije nikakav problem, pogotovo jer Raulu treba još godinu dana da dobije pro-licencu. Kao i u slučaju Zidanea, na papiru netko drugi može biti prvi trener momčadi, a Raul njegov pomoćnik. Time bi se zadovoljila forma.

Lako je pretpostaviti da bi svlačionica Reala raširenih ruku primila Raula, dugogodišnjeg kapetana Reala, neospornu legendu španjolskog i svjetskog nogometa, istaknutog člana čuvenih „galacticosa“, jednog od najvažnijih nogometaša u povijesti Reala. Njegova riječ imala bi podjednaku težinu Zidaneovoj, karizma mu nije ništa manja, komunikacijske sposobnosti i nogometna inteligencija na sličnoj su razini.

raul-gonzalez

Naravno, sve to ne znači da će Raul biti podjednako uspješan kao Zidane, to je jako teško predvidjeti, ali zvijezde Reala opet bi dobile na čelu nekog tko im je barem ravan, pa i od mnogih puno slavniji. Ta se Perezova formula pokazala uspješnom, a prilično logično zvuči da se pobjednička ideja ne mijenja.

Učitaj još novosti