05. 06. 2018 - 19:13
BIT ĆE OVO STRAŠNA VUČICA: Momčad se kao gradi od golmana, ali...
907
Shares
BIT ĆE OVO STRAŠNA VUČICA: Momčad se kao gradi od golmana, ali Monchi će ju izgraditi od golmana

VELIKI PLANOVI NA OLIMPICU

BIT ĆE OVO STRAŠNA VUČICA: Momčad se kao gradi od golmana, ali Monchi će ju izgraditi od golmana

Germanijak.hr
05. 06. 2018 - 19:13
0
Shares

Romin sportski direktor, Ramon Rodrigez Monchi, stigao je kao rock zvijezda u vječni grad, nepogrešivi Španjolac imao je imidž nepogrešivog, čovjeka koji sve što dotakne pretvori u zlato. Karijeru je napravio kupujući jeftino i prodajući skupo i potom mu se dogodio Mo Salah.

Prodaja sjajnog Egipćanina za 44 milijuna eura jedan je od najgorih poslova u njegovom životu, živahno krilo danas vrijedi 100 milijuna eura više i jedna je od najvećih zvijezda u nogometu danas, a Romin sportski direktor takvu pogrešku više ne smije ponoviti.

Zato planira u ovom prijelaznom roku okrenuti lovu na trenutačno najboljoj robj koju ima u ergeli, odnosno brazilskom čuvaru mreže Alissonu. Sjajni golman Selecaa pregovarao je s Kloppom u utrobi Anfielda uoči ogleda s Hrvatskom, a štovatelj njegovih vještina jest i Realov predsjednik Florentino Perez. Redsi se čine kao izglednija opcija za transfer jer mu Perez nudi najprije školovanje na klupi za rezerve iz Navasa, a Klopp bi ga odmah gurnuo među vratnice samo kako može što dalje šutnuti Lorisa Kariusa.

Cijena je 100 milijuna eura pa tko ga želi više… Za tu lovu Monchi će planira izgraditi momčad za budućnost gigantu iz talijanske metropole i učinit će to s igračima koji predstavljaju najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu.

ante-coric-bledi-shkembi-dinamo-zagreb-v-kf-rqaxmppkl-hl

Dijelovi njegovog masterplana već su realizirani, stioper Ivan Marcano stigao je besplatno iz Porta, na njemu neće puno zaraditi jer već ima 31, ali doveo ga je jeftino jer nije morao platiti odštetu, nego mu je iskrcao lovu na ruke, jasno puno manje od osam milijuna eura koliko vrijedi na Transfermarktu.

Sedam milijuna eura iskrcao je za Antu Ćorića iz hrvatskog prvaka Dinama te je pokrio još neke dugove iz prošle sezone, isplatio lovu Sportingu za beka Jonathana Silvu i Sassulu za Gregoire Defrela, a Feyenoordov Rick Karsdorp, također doveden lani, ove godine trebao bi konačno napasti prvu momčad.

bernd-leno-bayer-leverkusen-germany-1oltj4prjrzel1ikttygqem5kf

Prvo što će učiniti po prodaji Alissona jest dogovoriti njegovu zamjenu, kako je za Brazilca već dugo pojačan interes, pregovara s Genoinim golmanom Mattiom Perinom, a odnedavna razmišlja i o Leverkusenovom Berndu Lenu za kojeg će se morati potući s Arsenalom. Cijena za Perina je 15 milijuna eura, a Leno desetak milijuna više.

Već duže vrijeme pregovara s Genovinim lijevim krilom, 15 mil eura vrijednim Diegom Laxaltom, urugvajski internacionalac na širem je popisu reprezentacije i još se nada kako bi mogao završiti na Mundijalu.

Prošle godine kupio je Ricka Karsdorpa iz Feyenoorda, a svoje dobre veze u Nizozemskoj planira iskoristiti za pustošenje svlačionice Ajaxa. Justina Kluiverta, talentiranog krilnog napadača i sina legendarne špice Ajaxa i Barce, Monchijevi skauti snimaju već godinu dana, ali pregovori koji su već u tijeku ne napreduju najbolje, cijena je najprije 20 milijuna eura, Roma ju spusti na 15, a Ajax neobjašnjivo podigne na 30. Na koncu će se vjerojatno naći negdje oko 25.

kluivert-ajax-2017-18-tiro-356x237

Želio bi im oteti i dansko čudo od djeteta Kaspera Dolberga, kojeg je ugledao kad je došao gledati Kluiverta mlađeg. No on će biti itekako skup, ima samo 20 godina, a košta 14 milijuna eura. U Ajaxovom poslovniku zaveden je po dvostruko većoj cijeni i za manje ga ne puštaju.

Iz Amsterdama bi se sportski direktor Rome mogao vratiti šoto braco i s Ajaxovim marokanskim plejmejkerom Hakimom Ziyechom jer on je baš igrač po njegovom guštu i idealan za Rominu momčad. Koštat će oko 30 milijuna eura, ali bit će paklen u kombinaciji s Atalantinim Bryanom Cristanteom.

Plavo crni su tražili 35 milijuna eura kako bi ga Španjolac odvukao sa stadiona Atleti Azzurri di Italia, ali pristali bi i na deset milijuna manje, pusti li Roma nekog od trojca Defrel, Gerson, Tumminello u suprotnom smjeru.

1

Kažu da se momčad gradi od golmana, a Monchi će od golmana izgraditi momčad, obranu i novog Tottija već je doveo, ovo ljeto na redu je ostatak, časti Alisson...

Učitaj još novosti