23. 05. 2018 - 11:02
Kakav Inter? Strašan Inter! Silovito kreću na Ligu šampiona, a...
907
Shares
Kakav Inter? Strašan Inter! Silovito kreću na Ligu šampiona, a novi napadač je na medicinskim pregledima

LAUTARO MARTINEZ

Kakav Inter? Strašan Inter! Silovito kreću na Ligu šampiona, a novi napadač je na medicinskim pregledima

Sport.ba
23. 05. 2018 - 11:02
0
Shares

U Interu se izgleda samo čekalo da izbore mjesto u Ligi šampiona, a ostatak je bio veoma jasno isplaniran. Naime Mauro Icardi će prema posljednjim informacijama dobiti željenih devet miliona eura po sezoni i bit će najplaćeniji nogometaš u Italiji, a strijelac 28 golova prošle sezone će dobiti sjajnog saigrača u napadu sa kojim bi trebao činiti ubojit tandem jer bi Inter igrao sa dva napadača.

Radi se o Lautaru Martinezu koji je jutros stigao na medicinske preglede, a još prošle sedmice bilo je najavljeno da će doći iako nismo znali tačno vrijeme i dan. Dvadesetogodišnjak je već reprezentativac Argentine i upravo je on taj koji je 'ukrao' mjesto Icardiju u reprezentaciji, ali to nije do njega i to neće i ne bi smjelo utjecati na odnose dvojice sjajnih Argentinaca.

Ove sezone Lautaro Martinez je postigao čak 17 golova i dodao je pet asistencija na svega 24 odigrane utakmice, pa je sve jasno o kakvom nogometašu se radi. Ugovor će potpisati do 2022. godine, a za razliku od zarade u Racingu, Inter mu daje pravo malo bogatstvo. Napadač Racing Cluba je od 2015. član i Inter će biti drugi klub u njegovoj karijeri koja bi mogla biti blistava ako ne dođe do povreda ili drugih problema.

Napadač će Inter koštati samo 22 miliona eura, ali će bonus da budu papreni i ići će do 15 miliona eura na već navedenu cijenu s tim da će Racing imati od narednog transfera 'visokih' osamnaest procenata. Argentinac je za reprezentaciju do sada upisao samo jedan nastup, a na Svjetskom prvenstvu se naravno očekuje da postigne prvi gol u reprezentativnoj karijeri. Ugovor sa argentincem će biti potpisan tek prvog jula iako je sve već zvanično završeno. (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti