23. 05. 2018 - 10:46
Unai Emery u Arsenal već dovodi bombastično pojačanje?
907
Shares
Unai Emery u Arsenal već dovodi bombastično pojačanje?

Unai Emery u Arsenal već dovodi bombastično pojačanje?

Sport.ba
23. 05. 2018 - 10:46
0
Shares

Pred Unai Emeryem je jasan, ali veoma težan zadatak za narednu sezonu. Cilj je osvajanje jednog od prva četiri mjesta u Premier ligi, a ima žestoku konkurenciju u Chelseaju, Tottenhamu, Manchester Unitedu, Manchester Cityu, te Liverpoolu. Dakle četiri mjesta i šest vrhunskih ekipa, a svakoj od njih je cilj isti i veoma jasan, dok je sve ostalo promašena sezona. Problem će predstavljati i to što Chelsea igra Europa ligu, a tu je naravno glavni favorit za osvajanje jer imaju sjajan igrački kadar. Upravo osvajanje Europa lige moglo bi koštati jedan od timova iz Premier lige, a ne treba zaboraviti slučaj sa Tottenhamom.
 


Da je Unai Emery svjestan šta ima i koliko bi mogao bez pojačanja, to je sigurno i već je odlučio čvrsto da dovede ofanzivca iz Nice. Radi se o Jean Michaelu Seriju. Dvadesetšestogodišnjak se procjenjuje na 35 miliona eura i to je polovina budžeta koji ima nasljednik Arsene Wengera. Prema svemu sudeći neće to biti problem jer mnogo cijeni ofanzivca Nice, a već ga je htio dovesti u PSG, no nije uspio.

ddj8b8hwaaeawa

Sada je situacija daleko drugačija jer Seri ima još samo godinu dana ugovora sa Nicom, a ukoliko ne ode ove godine, naredne će otići kao besplatan nogometaš i to bi bio problem za klub jer bi izgubili čak 35 miliona eura. Prema pisanjima medija iz Engleske Unai Emery će ponuditi simboličnih 20 miliona eura, a ne punu cijenu jer je svjestan okolnosti, a ne želi da odmah ostane bez pola budžeta. Nice je mogla da bira prošle sezone, ali sada su već u nezavidnoj situaciji i transfer je izgleda samo pitanje dana. 43 utakmice odigrao je ove sezone dvadesetšestogodišnjak i postigao je dva gola, te dodao deset asistencija. Uz Maria Balotellija bio je ponajbolji igrač u timu. (Sport.ba)

 

 

 

Učitaj još novosti