23. 05. 2018 - 12:18
Nevjerovatan transfer iz Manchester Citya u Manchester United...
907
Shares
Nevjerovatan transfer iz Manchester Citya u Manchester United i to prvi put u historiji

Nevjerovatan transfer iz Manchester Citya u Manchester United i to prvi put u historiji

Sport.ba
23. 05. 2018 - 12:18
0
Shares

Nikad se nije realizovao direktan transfer iz Manchester Citya u Manchester United ili obrnuto, a sada bi to mogao vrlo lako biti slučaj. Činjenica je da je recimo Carlos Tevez igrao za oba kluba, ali nije prešao direktno iz Manchester Uniteda u Manchester City jer je u međuvremenu bio u West Hamu. Andy Cole je za razliku od Teveza igrao za dva kluba prije dolaska u Manchester City, ali direktnih transfera nije bilo.
 


Yaya Toure će po svemu sudeći postati prvi takav igrač. Naime nakon 2010. godine Toure se razišao sa Manchester Cityem i slobodan je igrač, a Jose Mourinho smatra kako bi svojim iskustvom mogao da donese mnogo toga dobroga u klub poput Manchester Uniteda. Fred će također po svemu sudeći doći, a imao bi Mourinho sjajan vezni red ukoliko ostvari ciljeve. Carrick je otišao, kao i Fellaini, a to je u neku ruku problem za portugalca koji sada mora da zakrpi sve rupe na sredini terena i zbog toga će dovesti sigurno dva veznjaka.

Tridesetpetogodišnjak bi potpisao ugovor na godinu dana i to ne bi bio veliki rizik za Manchester United koji bi dobio na vremenu da dovede dostojnu zamjenu pored Freda. Yaya Toure je ove sezone odigrao ukupno sedamnaest utakmica i upisao je dvije asistencije. Nije bio u prvim planovima Pepa Guardiole, ali kada bi ušao solidno bi odradio svoj posao. Mediji u Engleskoj pišu kako je već došlo do poziva Mourinha upućenog ka Toureu i da se sada očekuju napredniji pregovori.

Yaya Toure je također imao ponudu i West Hama, ali se samo nasmijao na istu i odgovorio je kako želi da ide u klub sa kojim se može nadati osvajanju još neke titule u svojoj već veoma bogatoj karijeri.

ddwkoibu0aaqt2z

Tokom osam godina provedenih u Manchester Cityu veznjak je osvojio sedam titula, a odigrao je 316 utakmica na kojima se upisivao u strijelce 79 puta i to dosta puta na spektakularan način dok je bio na vrhuncu forme. (Sport.ba)
 

 

Učitaj još novosti