17. 04. 2018 - 14:50
Stara dama pravi remont: Dolaze sjajni veznjaci, novi bek i...
907
Shares
Stara dama pravi remont: Dolaze sjajni veznjaci, novi bek i zamjena za Mandžu

RAI SPORT

Stara dama pravi remont: Dolaze sjajni veznjaci, novi bek i zamjena za Mandžu

17. 04. 2018 - 14:50
0
Shares

Uprava Juventusa, čini se, umorila se od bezuspješnih juriša na naslov u Ligi prvaka i odlučila je na koncu sezone, kad se pojedini veterani oproste, a pojedini napuste klub, ubrizgati novu krv u umorno lice Stare dame. Na popisu želja je nekoliko najperspektivnijih talijanskih igrača, a cilj je malo smanjiti Juveovu legiju stranaca te ih uigrati u momčadi kako bi vratili reprezentaciju na svjetski vrh.

Krenimo od golmana, Gigi Buffon još nije definitivno odlučio završiti karijeru, ali njezin kraj je neizbježan i ne dogodi li se ove sezone, dogodit će se sigurno iduće. Njegovo mjesto među stativama Juventusa zauzet će Wojciech Szczesny, no potrebna im je njegova rezerva, a Rai Sport prenosi kako im je na radaru Udineseov Alex Meret, ponajbolji mladi golman na Čizmi, koji je trenutačno na posudbi u SPAL-u.

buffon-juve-olympiacos-27settembre2017

Desni bek Stephane Lichtsteiner također će vrlo vjerovatno otići iz kluba, a kao njegova zamjena označen je talijanski internacionalac Matteo Darmian koji je u nemilosti Josea Mourinha u Unitedu i već je dao Staroj dami zeleno svijetlo da dođe po njega.

Veza će proći najtemeljitije preuređenje, a već osiguranom Canu Juventus bi rado pridružio Bryana Cristantea iz Atalante i Rominog Lorenza Pellegrinija. No talijanski klubovi neće se lako rastati od svojih mladih zvijezda jer ih želi ligaški rival, a dođe li do toga, posegnut će za internacionalnim opcijama. Trojac želja su Aaron Ramsey (Arsenal), Adrien Rabiot (PSG) i Moussa Dembele (Tottenham).

Napadačkih opcija trenutno je jako puno, ali to ne znači da Stara dama ne radi na novim, naime dok dogovara prelazak Darmiana s Unitedom, raspituje se i o Anthonyju Martialu, koji je postao višak dolaskom Alexisa Sancheza i sigurno će otići, jedino se još ne zna gdje. Dođe li u Juve, to bi značilo da će mjesto Marija Mandžukića biti pretrpano jer za njega još konkuriraju i Douglas Costa, Juan Cuadrado i Federico Bernardeschi, a u tom slučaju hrvatski reprezentativac mogao bi nakon SP-a u Rusiji produžiti za Kinu.

anthony-martial-655798

I za kraj će dovesti novog trenera jer je Max Allegri najavio odlazak s klupe na koncu tekuće sezone, ali to ne znači da će doći novo ime jer je Antonio Conte, bivši trener Juvea koji će vjerojatno napustiti Chelsea kroz koji mjesec, natuknuo kako je zainteresiran za povratak. Realiziraju li se ove želje, pomlađena Stara dama iduće sezone pokušat će do naslova u Ligi prvaka u ovom sastavu.

333

Učitaj još novosti