17. 04. 2018 - 13:10
Slavni sunarodnjak otkrio: Mohamed Salah će karijeru nastaviti...
907
Shares
Slavni sunarodnjak otkrio: Mohamed Salah će karijeru nastaviti u ovom velikanu, silno ga žele!

MIDO OTVORENO PROGOVORIO

Slavni sunarodnjak otkrio: Mohamed Salah će karijeru nastaviti u ovom velikanu, silno ga žele!

17. 04. 2018 - 13:10
0
Shares

Mohamed Salah oduševljava sve ove sezone. Egipćanin blista u dresu Liverpoola, s kojim je dospio i do polufinala Lige prvaka. Prvi je strijelac Premiershipa, te legitiman kandidat za "Zlatnu kopačku Evrope". Već neko vrijeme nagađa se o tome da bi mogao karijeru nastaviti u dresu slavnog Reala. To je sada potvrdio njegov sunarodnjak i bivši egipatski reprezentativac Mido.

"Plašio sam se da neće uspjeti u Liverpoolu, ali sada mislim da je spreman za još viši nivo. Real može da iskoristi svoju moć. Real želi kupiti Salaha. Svi smo vidjeli koliko su loše igrali Gareth Bale i Karim Benzema u sistemu 4-4-2. Real može iskoristiti Salahov kvalitet", poručio je Mido.

Egipćanin je u karijeri igrao za Ajax, Romu, Tottenham, Olimpique iz Marseja... 

"Znam da se mnogi ljudi ne slažu sa mnom, ali po mom mišljenju Salah je najbolji egipatski fudbaler u historiji", dodao je Mido.

Nove stranice premierligaške historije ispisao je sjajni afrički dvojac Liverpoola, Salah - Mane koji su svojim golovima pomogli Liverpoolu da na Anfieldu dođe do 3:0 pobjede protiv Bournemoutha. Brzonogi Mane je postigao svoj 44. gol u Premier ligi, čime je postao najbolji senegalski strijelac u Premier ligi, drugi je Demba Ba s 43 gola. Isto tako, ovo je četvrta sezona u kojoj je Mane zabio najmanje 10 golova, a samo su Aguero (7) te Cantona (5) to činili u više sezona.

liverpool-firmino-salah
 
Drugi pogodak za Redse postigao je nevjerovatni Salah u 69. minuti. Egipćaninu je to bio 30. pogodak ove sezone u Premiershipu, čime je postao prvi afrički igrač u Premier ligi s najmanje 30 golova. Ovim je golom Egipćanin došao na korak do izjednačavanja rekorda sa Shearerom, Ronaldom i Suarezom koji su zabili 31 gol u sezoni.

Također, Salah je nakon Rogera Hunta i Iana Rusha postao tek treći Liverpoolov igrač koji je zabio više od 40 golova u svim takmičenjima jedne sezone. Bez ikakve dileme ovo je bila jedna od najboljih kupovina slavnog kluba, koji je ljetos 25-godišnjeg napadača otkupio od Rome. Istina, u početku je naišao na brojne prepreke, osporavali su njegov kvalitet, isticali da se nije snašao ni na "Stamford Bridgeu", ali ubrzo ih je u potpunosti ušutkao.

mohamed-salah-liverpool-vs-watford-1718-bbzojp34uumh1lnfu46q8nhmw

Pogađa kao na traci i više niko sa sigurnošću ne može tvrditi na kojoj brojci bi se mogao zaustaviti. Danas mu je bio već 40. gol ove sezone u svim takmičenjima i favorit je i za osvajanje i "Zlatne kopačke" Premiershipa iako se očito Harry Kaneu pripisuju golovi od njegovih saigrača. Ujedno je postao prvi igrač koji je došao do brojke od 30 golova u PL u jednoj sezoni, još od Luisa Suareza, koji je to uradio u sezoni 2013/14. Interesatno, i Urugvajac je to učinio u dresu Redsa.

Salah je na 32 meča uspio dati čak 30 golova, a tako brzo do tog učinka nijedan igrač Liverpoola nije stigao u ovom stoljeću. Egipćanin je postigao gol na sedmom uzastopnom meču na mitskom "Anfieldu", pa se tako po tom učinku izjednačio s Luisom Suarezom, dok mu Fernando Torres i Roger Hunt bježe za samo jedan meč. 

salah

Blizu je "egipatski Messi" i da obori rekord legende kluba Iana Rusha, 25-godišnji Salah kaska sedam golova za Velšaninom, koji je u sezoni 1983/84. postigao nestvarnih 47 golova i to je za sada najbolji učinak jednog pojedinca u dresu tima s "Anfielda". Kad je Salah u pitanju, nismo više sigurni gdje su mu granice... Kruna sezone bilo bi osvajanje i "Zlatne evropske kopačke", a do toga je još dugačak put.

Teško je pronaći nekoga s lošim mišljenjem o Mohamed Salahu. Ne samo da je on nogometaš svjetske klase, već se čini kao istniski dobar momak. Svi navijači Liverpoola idolizirali su 25-godišnjaka zahvaljujući njegovim pothvatima u crvenom dresu ove sezone, međutim, također su se zaljubili u njegovu osobnost. Salah, koji se uvijek čini nasmijan, izbjegava kontraverze na i van igrališta.

salah

Dobivate dojam da je to jedan od rijetkih pojedinaca koji nisu bili pod utjecajem slave i bogatstva koje dolazi od toga što je elitni nogometaš. Salah je ove sezone prošao s pohvalama i to s pravom nakon što je postigao značajnih 40 golova u 44 nastupa za Redse. Ako bi Liverpool htio prodati Salaha, oni bi očekivali transfernu naknadu u regiji od 100 do 150 miliona funti.

S obzirom da su ga prošlog ljeta doveli za 36 miliona funti, to vam govori sve o tome kakvi su njegovi nastupi bili otkako se preselio na Anfield. Posljednjih je sedmica bio povezan sa nekoliko najvećih europskih klubova, uključujući i Real Madrid, ali Salah će biti svjestan činjenice da je Liverpool možda najbolje mjesto za razvoj i osvajanje titula tijekom nadolazećih sezona.

salah-liverpool

Ko zna, mogao bi završiti tranutnu sezonu kao prvak Evrope. Čak i nakon što je inspirisao Liverpool na slavu u Ligi prvaka, ni to ga ne bi promijenilo kao osobu. Saznali smo za fantastičnu priču koja sažima Salaha, kao čovjeka. Prema Daily Mailu, mladi Salah je nekoć igrao u Aleksandriji, u svom rodnom Egiptu, kada je kuća njegove familije opljačkana. Lopov je uhvaćen danima kasnije, a Salahov otac je planirao podnijeti tužbu.

salah

Međutim, kada je Mo čuo što se dogodilo, zamolio je oca da to ne radi. Još više, Salah je tada dao lopovu nešto novca kako bi ustabilio svoj život i pomogao mu da pronađe posao. Kakav čovjek zaista! Ko bi ovo ikada uradio? Iz ove priče je jasno da je Salah zaista nevjerovatan čovjek. Možda neko od koga svi možemo naučiti. To su nevjerovatne priče poput ove koja će nas zasigurno oduševiti ako on osvoji nagradu za PFA igrača godine u Premier ligi.

Učitaj još novosti