14. 03. 2018 - 13:11
ZALUDIO JE EVROPU U SAMO DEVET MEČEVA Borussia obara vlastiti...
907
Shares
ZALUDIO JE EVROPU U SAMO DEVET MEČEVA Borussia obara vlastiti transfer rekord zbog 'otpatka'

BILD

ZALUDIO JE EVROPU U SAMO DEVET MEČEVA Borussia obara vlastiti transfer rekord zbog 'otpatka'

14. 03. 2018 - 13:11
0
Shares

Borussia Dortmund je u januaru odlučila prodati nezadovoljnog Pierre-Emerick Aubameyanga, drugog strijelca Bundeslige. Mnogi su smatrali da je ovo katastrofalan potez, a Milioneri su mogli birati između iskusnog Olivier Girouda i mlađahnog Michyja Batshuayja. Izabrali su ovog drugog i apsolutno pogodili. Gabonca su prodali za odličnih 65 miliona eura, a ofanzivca Chelseaja doveli na posudbu.

Antonio Conte je jedva dočekao da se riješi Michyja i čini se gorko zažalio. Naime, Belgijanac je zablistao odmah u Dortmundu, zabivši sedam golova u devet nastupa za Milionera i postao ljubimac navijača. Čelnici Borussije sada najozbiljnije razmišljaju da ga otkupe na kraju sezone.

Prema navodima njemačkog "Bilda" Borussia bi za sjajnog napadača morala za dvostruko nadmašiti svoj dosadašnji transferni rekord odnosno isplatiti londonskoj ekipi 60 miliona eura. Dosadašnji rekorder je Andre Schurrle kojeg su platili 30 miliona eura Wolfsburgu. Čini se da su Milioneri odlučni otkupiti Batshuayja, te ga učiniti novom velikom zvijezdom Bundeslige.

Učitaj još novosti