14. 03. 2018 - 09:33
DŽEKO JE NAJZASLUŽNIJI Italijani se konačno vratili: Prekinut...
907
Shares
DŽEKO JE NAJZASLUŽNIJI Italijani se konačno vratili: Prekinut neugodni niz koji je trajao više od deset godina!

LIGA PRVAKA

DŽEKO JE NAJZASLUŽNIJI Italijani se konačno vratili: Prekinut neugodni niz koji je trajao više od deset godina!

14. 03. 2018 - 09:33
0
Shares

Italijani su se napokon vratili u vrh evropskog nogometa! Prvi put nakon više od deset godina oni u četvrtfinalu Lige prvaka imaju dvije momčadi! Zaslužna je za to Roma koja je sinoć u osmini finala pobijedila Šahtar 1:0 i izbacila ga iz takmičenja. U prvoj su utakmici Ukrajinci slavili s 2:1, ali je Edin Džeko pogotkom u Rimu uspio odvesti svoju momčad među najbolje u Evropi.

Juventus je svoj prolaz osigurao prošle sedmice izbacivanjem Tottenhama, a to znači da Italijani prvi put nakon sezone 2006./07. imaju dvije momčadi u četvrtfinalu! Tada je Ligu prvaka osvojio Milan , možda se i ove sezone ponovi uspjeh Italijana...

A posebnu je noć imao i strijelac jedinog gola Edin Džeko. Osim što je zabio, iznudio je i crveni karton protivnika, a navijači su ga prilikom izlaska u 89. minuti nagradili ovacijama. On je izjednačio svoju najbolju golgetersku formu u LP - sada je na četiri gola koliko je imao i u sezoni 2009./10. Također, Dijamant je direktno sudjelovao u šest od 11 golova svoje momčadi ove sezone (četiri gola i dvije asistencije).

Treba pohvaliti i Rominu odbranu koja u posljednje četiri domaće utakmice u ovom takmičenju nije primila gol. Ma ne samo da nije primila gol, nego je spriječila protivnika da zapuca unutar okvira njihovog gola - prvi put od sezone 2004./05.

Učitaj još novosti