14. 03. 2018 - 09:15
DIJAMANT IZAZVAO POTRES NA OLIMPICU Poslušajte kako je Romin...
907
Shares
DIJAMANT IZAZVAO POTRES NA OLIMPICU Poslušajte kako je Romin spasilac bacio u delirij legendarnog komentatora

LIGA PRVAKA

DIJAMANT IZAZVAO POTRES NA OLIMPICU Poslušajte kako je Romin spasilac bacio u delirij legendarnog komentatora

14. 03. 2018 - 09:15
0
Shares

Roma je sinoć golom Edina Džeke savladala Shakhtar s 1:0 i izborila plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Dijamant je tako i ove sezone glavni Vučicin adut, a to je dokazao i nedavno zabivši dva komapa usred Napulja i tako im vjerovatno srušio snove o naslovu prvaka.

Sinoć je bh. kapiten opet briljirao, postigao je jedini pogodak na meču u 52. minuti, u finišu izborio isključenje gostujućeg defanzivca i zasluženo ponio epitet igrača susreta. Ovo mui je bio 17. gol ukupno ove sezone i četvrti u Ligi prvaka. Koliko znači Romi u najelitnijem fudbalskom takmičenju, najbolje će pokazati ovaj podatak: u osam utakmica zaslužan je za sedam golova. Četiri je postigao, tri namjestio. Svi ti golovi bili su ključni.

Zna to i Carlo Zampa. Legendarni radijski komentator i fanatični navijač Vučice nekoliko godina bio je službeni spiker na utakmicama tog kluba na "Olimpicu", a posao je izgubio kada je 2005. na derbiju Rome i Juventusa odbio pročitati imena Capella, Emersona i Zebine. Oni su naime par mjeseci ranije počinili "izdaju" prelaskom ljutom rivalu upravo iz Rome. Toliko je Zampa zaluđen Romom. A dokazao je to i slaveći u eteru Džekin "dijamantni" gol Šahtaru. Njegovi urlici oduševljenja tom prilikom počeli su nečim nalik lavežu.

Učitaj još novosti