09. 03. 2018 - 20:36
Guardiola kažnjen za žutu vrpcu: Evo koliko mu treba da zaradi...
907
Shares
Guardiola kažnjen za žutu vrpcu: Evo koliko mu treba da zaradi za globu

MENADŽER CITYJA

Guardiola kažnjen za žutu vrpcu: Evo koliko mu treba da zaradi za globu

09. 03. 2018 - 20:36
0
Shares

Kao što je bilo i očekivano, Pep Guardiola kažnjen je od strane Engleskog fudbalskog saveza za nošenje žute trake tokom utakmica. Španac, podsjetimo, žutu traku nosi u znak podrške uhapšenim i zatvorenim katalonskim političarima.

Protiv njega je dignuta "optužnica", a imao je rok do 5. marta da se izjasni. Međutim, on je istaknuo kako je se ne misli odreći te da je spreman prihvatiti kaznu Saveza. Po njemu je opleo i izvršni direktor Saveza, Martin Glenn, uspoređujući njegovu žutu traku sa svastikom i ISIL-ovim obilježjima, ali se kasnije ispričao zbog tih neukusnih komentara.

Ček s uplatnicom na 20.000 funta stigao mu je danas, a ujedno je i upozoren od disciplinaca da pripazi na ponašanje u budućnosti.

Ipak, s obzirom da je riječ o drugom najplaćenijem treneru na svijetu nakon kineskog selektora Marcella Lippija, sumnjamo da će mu plaćanje kazne nešto previše teško pasti. On u Cityju, koliko se može pronaći, zarađuje nekakvih 15.3 miliona funta godišnje, a za kaznu koju mu je odrezao Savez, Pep mora raditi - pola dana...

Učitaj još novosti