25. 04. 2024 - 13:17
Ancelotti otkrio kojoj dvojici fudbalera Reala bi dao Zlatnu loptu
907
Shares
Ancelotti otkrio kojoj dvojici fudbalera Reala bi dao Zlatnu loptu

Ancelotti otkrio kojoj dvojici fudbalera Reala bi dao Zlatnu loptu

25. 04. 2024 - 13:17
0
Shares

Real Madrid je jako blizu da osigura novi naslov u Španiji, budući da je nakon pobjede nad Barcelonom otišao na 11 bodova prednosti, a do kraja je ostalo da se odigra još samo šest kola. Matematički Real nije prvak i Carlo Ancelotti ne želi ništa prepuštati slučaju, no Madriđane čeka i petak od 21h teško gostovanje Real Sociedadu, a samo četiri dana slijedi im prvi okršaj polufinala Lige prvaka protiv Bayerna u Minhenu.

Dakle, za očekivti je određene i promjene u timu Kraljeva, a one su sada izvjesne nakon što je italijanski trener potvrdio da zbog zdravstvenih problema u San Sebastianu neće biti ni Judea Bellinghama, a ni Rodryga. Prvi boluje od gastroenteritisa, a drugi od gripe. Lijevi bek Mendy je trenirao, a Carlo je rekao da će ga ostaviti u Madridu kako bi ga sačuvao za Ligu prvaka."Uz sav entuzijazam svijeta, cilj je jasan, ostalo je još sedam bodova za osvajanje Lige. Moramo ih napraviti što je prije moguće. Utakmica će biti komplikovana, kao i uvijek protiv Real Sociedada. Pokušat ćemo dati sve od sebe i pobijediti", kazao je Ancelotti i onda objavio da će vjerovatno biti u petak bez dvije zvijezde iz prvih 11.

"Bellingham je imao problema sa želucem, a Rodrygo je imao gripu, ali još uvijek mogu putovati. Mendy neće putovati, dobro je, ali više bih volio da ostane raditi za Ligu prvaka."Ponovo je bilo o turskom fudbaleru Ardi Guleru, koji je pokazao da je veliki talenat, ali nikako da mu Italijan pruži pravu priliku.

"Dobro je, spreman je već neko vrijeme, nije imao prilike, utakmice su bile zahtjevne. Zaslužio je minutažu. Može igrati".

Samopouzdanje: "Dok nam matematika ne da Ligu, moramo se boriti. Dinamika je jako dobra, važno je da se nastavimo natjecati i izvučemo najviše. Pobjeđivati ​​najviše. Pobjeđivati ​​je najbolje, zato moramo pobijediti sutra".

Dotakao se i Vinicius Juniora. "Jedna od najboljih karakteristika koje ima je njegov kontinuitet. Još uvijek ima mjesta za napredak, u pokretima bez lopte. On će napredovati, ima potrebnu poniznost za napredak".

Rotacija na golu? "Moram pažljivo razmisliti o postavi. Istrošenost je velika. Moram razmisliti o stvarima. Courtois je dobro, mislim da će biti dostupan sljedeće sedmice. Mogao bi igrati protiv Cádiza".Na kraju su ga pitali kome bi od svojih igrača dao Zlatnu loptu, Viniciusu ili Bellinghamu? "Obojici", odgovorio je bivši trener Milana, PSG-a, Chelseaja...

Jučer je postalo poznato da se Xavi predomislio i da će ostati trener Barcelone, a Ancelotti je rekao: "Napravio je dobar posao u Barceloni, dobro poznaje klub, čini mi se da je ispravna odluka".

Učitaj još novosti