20. 02. 2018 - 09:46
Zaboravljeni Marco Reus će na ljeto ostvariti veliki transfer:...
907
Shares
Zaboravljeni Marco Reus će na ljeto ostvariti veliki transfer: Sponzor čini sve da ga dovede u redove velikana

PUMA GA ŽELI NA SAN SIRU

Zaboravljeni Marco Reus će na ljeto ostvariti veliki transfer: Sponzor čini sve da ga dovede u redove velikana

20. 02. 2018 - 09:46
0
Shares

Massimiliano Mirabelli, sportski direktor Milana, prethodnog mjeseca boravio je u Njemačkoj gdje je pogledao nekoliko utakmica i obavio nekoliko sastanaka. Mediji na Apeninima konačno su otkrili zbog koga je on putovao u Njemačku. Naime, Milan će na ljeto krenuti po Marca Reusa!

Reusov ugovor u Dortmundu ističe 2019. godine i još je neizvjesno da li će mu klub ponuditi novi zbog čestih problema s povredama. Mirabelli želi iskoristiti situaciju i unaprijed pripremiti teren ako Reus dobije zeleno svjetlo za odlazak. Rossoneri već imaju iskustva s kupovinom u Bundesligi jer su prethodnog ljeta kupili Ricarda Rodrigueza i Hakana Calhanogloua. Nadaju se istom scenariju i sa zvijezdom Miilonera iz Dortmunda.

Inače, Puma bi mogla itekako pomoći u ostvarenju ovog transfera, jer je zvanični sponzor i Rossonerima i samom igraču. Upravo je ovaj proizvođač sportske opreme nedavno potpisao višegodišnji ugovor s posrnulim italijanskim velikanom. Navodno će Puma učiniti sve da Reusa uvjeri da dođe na "San Siro". Osim njega, pominje se i Julian Weigl, supertalentovani veznjak "milionera", mada taj transfer zvuči nerealno jer se radi o igraču kojeg žele Man. City i Barcelona i koji vrijedi bar 50 miliona eura, koliko Milan sigurno nije u mogućnosti izdvojiti. 

Učitaj još novosti