20. 02. 2018 - 09:05
As ekskluzivno javlja: Kasno sinoć postignut dogovor, na Nou...
907
Shares
As ekskluzivno javlja: Kasno sinoć postignut dogovor, na Nou Camp stiže 'novi Iniesta'

ARTHUR BLIZU BARCELONE

As ekskluzivno javlja: Kasno sinoć postignut dogovor, na Nou Camp stiže 'novi Iniesta'

20. 02. 2018 - 09:05
0
Shares

Čelnici Barcelone pokušali su u samom finišu januarskog prijelaznog roka dovesti veznjaka Gremija Arthura. Ipak, dogovor nije postignut, pa je Brazilac ostao u domovini. Mnogi ovog veznjaka već vide kao idealnu zamjenu za Andresa Inijestu, koji bi mogao napustiti "Nou Camp" na kraju sezone.

Španski "As" ekskluzivno javlja da su Barcelona i Gremio sinoć postigli konačni dogovor oko transfera Arthura Mela! Prema njihovim tvrdnjama, lider Primere će za ovog mladog veznjaka platiti 40 miliona eura, pri čemu će Gremiju pripasti 24 miliona eura (s obzirom da klub iz Porto Alegrea polaže 60% prava na Arthura), a preostalih 16 miliona eura agentu Celsu Rigu. Arthur bi se ekipi Barce navodno trebao pridružiti tek u januaru 2019. godine.

Italijanski mediji su prije nekoliko dana objavili da bi Barca na ljeto mogla dovesti Arthura i proslijediti ga odmah u redove Milana na posudbu kako bi se privikao na Evropu. Problem je i to što Katalonci već imaju tri igrača koja nemaju pasoš Evropske unije u svojim redovima, dok Rossoneri nemaju tih problema.

Učitaj još novosti