20. 02. 2018 - 14:11
Barca strahuje od FFP-a, trampa je jedino rješenje: Veliko...
907
Shares
Barca strahuje od FFP-a, trampa je jedino rješenje: Veliko pojačanje na pomolu, Iniesta definitivno odlazi

ŽELE NAPADAČA ATLETICA

Barca strahuje od FFP-a, trampa je jedino rješenje: Veliko pojačanje na pomolu, Iniesta definitivno odlazi

20. 02. 2018 - 14:11
0
Shares

Barca sjajno gazi ove sezone, ali čelnici ništa ne prepuštaju slučaju. Naime, Uprava lidera Primere napravila je plan kako će na ljeto u svoje redove dovesti Antoinea Griezmanna, jednog od najboljih napadača svijeta. Nakon što su Barcu ove zime napustili Arda Turan, Javier Mascherano i Rafinha, isto je želio učiniti i Andre Gomes.

No, niti jedan klub nije poduzeo ništa po tom pitanju i portugalski reprezentativac prisiljen je ostati u Barci do kraja sezone. Stoga Barcelona na ljeto namjerava poslati Atleticu Gomesa i 100 miliona eura za francuskog napadača. Barcelona je Gomesa svojedovno platila 35 miliona eura, a trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 22 miliona. No, postavlja se pitanje kako će Ernesto Valverde ukomponirati sve te ofanzivce ako Griezmann zaista dođe na Camp Nou. Messi, Suarez, Dembele, Coutinho, Griezmann… 

Nakon ogromnih ulaganja ove sezone u tim Barcelona bi mogla da dođe pod udar UEFA-e, jer su Coutinho i Dembele koštali su oko 300 miliona eura, pa ni Neymarov transfer ne garantuje da bi Katalonci bez posljedica mogli platiti klauzulu od 100 miliona za Griezmanna. Francuza već čeka "sedmica", njegova plata neće biti problem jer po svemu sudeći odlazi Iniesta, ali obeštećenje bi moglo da bude manje, ako uključe nekog igrača u trampu. I upravo tu nastupa u priču Andre Gomes. 

U medijima se pojavila i informacija da bi Jorgandžije za svog napadača mogle tražiti čak Ousmane Dembelea, ali je zaista teško očekivati da ga se Katalonci nakon samo jedne sezone odreknu. Osim Griezmanna, Katalonci su navodno kasno sinoć sve završili i oko "novog Inijeste".

Učitaj još novosti