03. 02. 2018 - 15:19
Marca doznaje: Perez osmislio anti-šeik klauzulu za svakog...
907
Shares
Marca doznaje: Perez osmislio anti-šeik klauzulu za svakog mladog igrača kluba

IZBJEGLI BARCINE PROBLEME

Marca doznaje: Perez osmislio anti-šeik klauzulu za svakog mladog igrača kluba

03. 02. 2018 - 15:19
0
Shares

Drugi najbolji strijelac i ponajbolji igrač zadnjeg U17 Svjetskog prvenstva, Sergio Gomez napustio je nedavno Barcelonu i za tri miliona eura prešao u Dortmund. Posljednji je ovo u nizu odlazaka mladih igrača iz Barcelone, a to je već postala tradicija.

Počelo je s Piqueom koji se ipak vratio iz Manchester Uniteda, a tu možemo brojiti i Cesca Fabregasa, Maura Icardija, Sanabriju, a nedavno su isto učinili i Mboula koji je preselio u Monaco te Eric Garcia kojeg je kupio City.

S druge strane za Barcelonu B igraju i neki igrači koji nisu stasali u La Masiji, a prosječna starost te ekipe je 24 godine.

S pravom se postavljaju upitnici nad takvu politiku Barcelone, ali Real nema takvih problema. Španska "Marca" doznala je kako je predsjednik Florentino Perez u svom mandatu uveo jednu sjajnu stvar i time zauvijek spriječio događaje kakve gledamo u Barceloni, prenosi Germanijak.

Svaki mladi igrač Reala koji napuni 16 godina u pravilu dobiva takozvanu 'Anti šeik' odštetnu klauzulu u iznosi od 30 miliona eura kako bi se u startu zaštitili da im zov novca odvede najbolje mlade igrače u Manchester ili Pariz.

Isto tako, ako struka procijeni da je neki igrač napravio iskorak u mladoj dobi odmah potpisuje novi ugovor s odštetnim klauzulama od 50 do 60 miliona eura. Tako se to radi.

Učitaj još novosti