03. 02. 2018 - 10:25
Italija u nevjerici: Mauro u spektakularnom transferu odlazi,...
907
Shares
Italija u nevjerici: Mauro u spektakularnom transferu odlazi, Nerazzurri već pronašli zamjenu željnu golova

CORRIERE DELLO SPORT

Italija u nevjerici: Mauro u spektakularnom transferu odlazi, Nerazzurri već pronašli zamjenu željnu golova

03. 02. 2018 - 10:25
0
Shares

Italijanski fudbalski velikan Inter namjeravao je da u januaru produži ugovor svom najboljem igraču Mauru Icardiju do 2023. godine i povisi otkupnu klauzulu s trenutnih 110 na 130 miliona eura, javio je "Gazzetta dello Sport".

Argentincu postojeći ugovor s Interom ističe 30. juna 2021. godine, a prema novom bi mu godišnja plata porasla s dosadašnjih četiri i pol na sedam miliona eura.

Peterostruki osvajač Zlante lopte opet u formi: Već je bolji od Icardija, Mbappea i Suareza

icardi-perisic-interSjajni napadač igra najbolju sezonu u karijeri, ali izvjesno je da Argentinac uopće ne želi ni pregovarati s Nerazzurrima o ostanku. Tako barem tvrdi "Corriere dello Sport".

Nešto je prelomilo u njemu, pogotovo nakon sukoba s hrvatskim dvojcem, a ni odnosi sa suprugom i menadžericom mu nisu baš idealni. Tako će klauzula koja važi u prvoj polovini jula će skupo koštati Inter.

Real je spreman da je aktivira, a sada je u trci i Manchester United, dok mnogi smatraju da je tu i Chelsea. Argentinac koji nikada nije dobio pravu šansu u Barceloni je najbliži Realu, čak se spekuliše da je Messi saigračima rekao da će Icardi biti prvo pojačanje Florentina Pereza na ljeto.

Inter navodno radi užurbano na pronalasku adekvatne zamjene, a trenutno je najbliži "Meazzi" Lautaro Martinez kojeg je preporučio Diego Milito. Ovaj mladi argentinski napadač igra za tamošnji Racing, a Inter će probati odmah završiti posao s 20 miliona eura.

Istina, Martinez ima ponudu Atletica, ali u Italiji bi odmah bio standardan, to mu je navodno obećao i Javier Zanetti.

U svakom slučaju, priča o Icardiju se bliži kraju, kapiten će napustiti Inter, a da li će biti nova "devetka" Reala ili možda ide u Premiership, ostaje da vidimo. Sigurno je da ćemo na ljeto imati jedan od najvećih transfera u historiji.

Učitaj još novosti