25. 01. 2018 - 17:36
Wilander: Chung nema šanse protiv Federera, zastrašit će ga...
907
Shares
Wilander: Chung nema šanse protiv Federera, zastrašit će ga Rogerova igra

O DRUGOM POLUFINALU

Wilander: Chung nema šanse protiv Federera, zastrašit će ga Rogerova igra

25. 01. 2018 - 17:36
0
Shares

Teniski stručnjak i komentator Eurosporta Mats Wilander izjavio je da Hyeon Chung neće imati nikakve šanse u polufinalu Australian Opena protiv Rogera Federera.

Mladi teniser iz Južne Koreje boriće se za prvo Grand Slam finale u karijeri. Na putu ka polufinalu savladao je i Novaka Đokovića u četvrtom kolu, a potom još jednu senzaciju u Melbourneu Tennysa Sandgrena.

Ipak, u polufinalu će ga čekati najveći izazov - branilac titule Federer.

"Chung ima vrlo male šanse. Ne servira dovoljno dobro, Federer će moći da proba različite stvari dok riternira. Neće biti jeftinih poena. Kada loptica bude u igri imaće šansi, ali njegova igra je previše jednostavna u ovom trenutku da bi se nosio sa nekim ko je toliko iskusan poput Rogera. Neće ga zastrašiti Federerova aura, već Rogerova igra. Neće imati mnogo vremena za razmišljanje", ocijenio je Wilander.

Kada je riječ o stilu igre mnogi su u Chungu vidjeli mlađu verziju Đokovića. 

"Njegov stil igre ne ide u smjeru u kome je išao Roger. On više radi na fizičkoj spremi i snažnim udarcima sa osnovne linije. Morate biti nevjerovatno vješti da biste igrali poput Federera i sumnjam da ćemo nešto slično ikada vidjeti. Đokovićev stil igre je nešto čime se vodio Chung, i on zaista veoma podsjeća na Novaka kad je bio na vrhunskom nivou. Čak je nekako i zastrašujuće. Chung je snažan i činjenica je da može još da napreduje", zaključio je nekada prvi teniser svijeta.

Ko god da pobijedi za titulu u Melbourneu boriće se sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Učitaj još novosti