22. 01. 2018 - 20:35
Wenger: Sanchez je stvorio probleme u svlačionici, a otišao je...
907
Shares
Wenger: Sanchez je stvorio probleme u svlačionici, a otišao je zbog novca!

TRENER TOPNIKA PRIZNAO

Wenger: Sanchez je stvorio probleme u svlačionici, a otišao je zbog novca!

22. 01. 2018 - 20:35
0
Shares

Trener Arsenala Arsene Wenger izjavio je kako nisu imali nikakve šanse zadržati Alexisa Sancheza u klubu. Prema Wengeru, Čileanac je otišao u onaj klub koji mu je ponudio najviše novca.

Sanchez je navodno u nedjelju odradio liječnički pregled u Manchesteru, a potpis ugovora bi trebao biti kroz dva dana. Jedan od novinara Manchester Uniteda ga je čak uslikao s novim dresom na Old Traffordu.

Čileanac će navodno zarađivati vrtoglavih 500 hiljada eura sedmično kao dio ukupnih primanja u Unitedu, što City naravno nije htio ponuditi.
 
"Ne mogu razumjeti kada neko odlazi iz Arsenala, ali sam u 30 godina koliko se bavim transferima puno naučio o ljudima", rekao je Wenger.

"To mu je vjerovatno zadnji relevantan ugovor u karijeri i moramo prihvatiti da odlazi. Igrač svjetske klase nas napušta, ali ćemo ga zamijeniti. Vidjet ćemo jesmo li donijeli pravu odluku."

 Francuski stručnjak je također priznao da je neizvjesnost oko Sancheza unijela nervozu u svlačionicu topnika.
 
"Bilo je trenutaka kada atmosfera nije bila ugodna. Problem je bio što niko nije znao šta će biti na kraju s njime. Kada je odluka donesena, svi se lako prilagode."

Kao zamjena za Sancheza bi trebali doći Mhitarjan i Aubameyang, a na pitanje kako će ih sve uklopiti Wenger je imao jasan odgovor.

 "Kako ih uklopiti? Pa to su sjajni igrači, oni uvijek mogu igrati zajedno. Neće biti problema."

Učitaj još novosti