17. 01. 2018 - 23:03
Chelsea se vadi u produžecima, a mlada nada sjajnim potezom...
907
Shares
Chelsea se vadi u produžecima, a mlada nada sjajnim potezom 'iskopirala' Ronaldinha u potpunosti

FA KUP

Chelsea se vadi u produžecima, a mlada nada sjajnim potezom 'iskopirala' Ronaldinha u potpunosti

17. 01. 2018 - 23:03
0
Shares
Nakon remija u prvim utakmicama 1/32 finala FA kupa, odigrane su tri 'ponovljene' utakmice.
 
Chelsea je nakon remija bez golova kod Norwicha, na Stamford Bridgeu vodio Norwich, ali su u posljednjoj minuti primili gol te će prolazak u šesnaestinu finala tražiti u produžecima.
 
Ponovljeni susret je zbog problema u javnom prijevozu kasnio 15 minuta, a Conte je na teren poslao gotovo identičnu momčad kao u prvoj utakmici. Zamijenio je Rudigera i Cahilla umjesto kojih su od prve minute krenuli Azpilicueta i Ampadu.
 
Gosti su u ovom dvoboju tražili prvu pobjedu na Stamford Bridgeu još od 1993. godine. Iako je napadač Norwicha Nelson Oliveira bio blizu postizanja gola, u 32. minuti je pogodio prečku, na poluvrijeme se ipak otišlo bez golova. Chelsea je tako produžio negativni niz od 320 minuta bez postignutog gola.
 
Potez prvog poluvremena pripao je mladom Brazilcu Kenedyju koji je svojim potezom podsjetio na dribling svog sunarodnjaka, legendarnog Ronaldinha.
 
Niz je prekinuo Batshuayi u 55. minuti kojeg se sve češće spominje kao igrača koji je na izlaznim vratima londonskog kluba. 24-godišnji Belgijac je uz Aguera i Lukakua jedini igrač koji je ove sezone za premierligaški klub postigao gol u četiri različita takmičenja.
 
Norwich je nakon primljenog gola krenuo po izjednačenje kojem su do sudijske nadoknade najbliži bili u 61. minuti kada je Maddison pogodio vratnicu. Međutim, u četvrtoj minuti nadoknade, izjednačenje Norwichu sjajnim pogotkom glavom donosi Lewis.
 
Wolverhampton i Swansea su prvu utakmicu odigrali također bez golova. U drugoj utakmici, Swansea je poveo preko Jordana Ayewa u 11. minuti. Izjednačenje gostima u 66. minuti donio je Jota, međutim Bony već nakon tri minute vraća prednost domaćinima te postavlja konačan rezultat.
 
Wigan je na domaćem terenu slavio protiv Bournemoutha s 3:0. Prvi pogodak na utakmici postigao je Sam Morsy u devetoj minuti. Povećanje vodstva donio je Burn u 73. minuti, dok je konačan rezultat tri minute kasnije postavio Elder.
 
Uživajte u fantastičnom potezu Kenedyja, kojim je neodoljivo podsjetio na legendarnog sunarodnjaka...
 
Učitaj još novosti