18. 12. 2017 - 10:03
ZBOG OVOG JE MESSI NAJVEĆI Šta bi napravili Ronaldo ili Neymar...
907
Shares
ZBOG OVOG JE MESSI NAJVEĆI Šta bi napravili Ronaldo ili Neymar u ovoj situaciji?

PRIMERA

ZBOG OVOG JE MESSI NAJVEĆI Šta bi napravili Ronaldo ili Neymar u ovoj situaciji?

18. 12. 2017 - 10:03
0
Shares

Fudbaleri Barcelone pobijedili su u 16. kolu Primere na "Nou Campu" Deportivo s uvjerljivih 4:0 i opet imaju prednost od šest bodova u odnosu na prvog pratioca, Atletico Madrid.

Ujedno su pred El Clasico pobjegli Realu na plus 11, uz meč više. Golove za Barcu postigli su Luis Suarez (29., 47.) i Paulinho (41., 75.), ali je utakmica protekla u znaku nestvarnih promašaja Lea Messija.

Omaleni Argentinac je pogodio u dva navrata stativu, potopm prečku, promašio penal i tri zicera. Uz to, okvir gola su pogađali Suarez i Jordi Alba, a Urugvajcu u 45. minuti nije priznat regularan gol.

Kada se sve sagleda, gosti iz La Corune su itekako dobro prošli sinoć na "Nou Campu". Uprkos brojnim promašajima, Messi je oduševio i potezom iz 28. minute.

Naime, kod rezultata 0:0 odlično ga je proigrao majstor Inijesta, te se Argentinac našao sam pred golmanom gostiju. Mogao je zaista birati u koji ugao da pošalje loptu, ali se odlučio dodati je Suarezu koji je bez problema smješta u mrežu za 1:0.

Nestvaran potez čovjeka koji se bori za Zlatnu kopaču, ali i dokaz kako uopće nije sebičan. Tim ispred svega, rekli bismo. Uoči samog početka utakmice dobio je Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac evropskih liga jer je u sezoni 2016/17 zabio fantastičnih 37 golova.

Trenutno je na 14 postignutih golova i mogao je dodatno podebljati brojku na svom kontu, ali je odlučio pokazati nesebičnost i kolegijalnost, tako nesvojstvenu najboljim svjetskim napadačima.

Zanimljivo bi bilo vidjeti što bi napravio njegov veliki rival Cristiano Ronaldo ili bivši saigrač Neymar da su se našli u identičnoj situaciji kao Argentinac jučer.

Učitaj još novosti