18. 12. 2017 - 11:31
Utišao sve kritičare, Italijani 'sipaju' hvalospijeve: To može...
907
Shares
Utišao sve kritičare, Italijani 'sipaju' hvalospijeve: To može samo Miralem Pjanić!

GAZZETTA DELLO SPORT

Utišao sve kritičare, Italijani 'sipaju' hvalospijeve: To može samo Miralem Pjanić!

18. 12. 2017 - 11:31
0
Shares

Juventus je opet lider Serije A, a Miralem Pjanić je još jedno utišao kritičare. Mnogi su tvrdili da Mali princ nije na nivou, ali sve je demantovao sjajnom partijom u Bologni.

Prvo je majstorski pogodio iz slobodnjaka, a onda odlično uposlio Mandžukića za drugi gol Stare dame. Zato se Pjanić jutros našao u centru pažnje na Apeninina.

Italijanski mediji su jutros puni hvale o igri našeg reprezentativca nakon što je odigrao jednu od najboljih partija u dresu prvaka Serije A.

Nagrada za odlične partije: Pjanić dobio 'nemoralnu' ponudu koja se ne može odbiti!

"Iako je Bologna igrala bez ikakve ambicije i njihovi igrači izgledali su malo uplašeni od protivnika, pobjeda Juventusa je čista kao suza. Posebno vidoku ocjenu zaslužuje Miralem Pjanić, koji je prvo postigao lijep gol iz slobodnog udarca, da bi zatim asistirao Mariju Mandžukiću za vodstvo od 2:0. Priča je nakon toga završena", piše ugledna "Gazzetta dello Sport".

Pjanić je od svih igrača dobio najveću ocjenu - "osmicu", te je proglašen i igračem susreta. U opisu njegovog jučerašnjeg nastupa je navedeno da je pokazao sjajnu sposobnost baratanja s loptom. 

"Njegovo savršeno kretanje i viziju malo koji igrač ima. Osvojio je simpatije sjajnim golom iz slobodnog udarca, ali je pružio pomoć i drugima (Mandžukić) da postignu gol. Osigurao je sjajnu kreativnost na terenu, kao i borbu za posjed lopte. To može samo Pjanić", navodi se u tekstu. 

I sam Pjanić se oglasio nakon briljantnog gola na stadionu "Dall'Ara".

"Šef (Allegri) je rekao da neće biti lako protiv Bologne jer imaju dobru sezonu i kući igraju sjajno. Ipak, igrali smo na pravi način - odlično smo otvorili meč i održali našu razinu punih 90 minuta", kazao je tamošnjim medijima Mire. 

"Oduševljen sam. U dobrom smo stanju i postoji pozitivna dinamika oko tima. Dobro igramo i moramo ovako nastaviti", zaključio je.

U proteklom periodu nagađalo se da je Barcelona veoma zainteresovana za njegovo dovođenje, ali sigurno da Torinezi ga neće olako pustiti...

Učitaj još novosti