11. 12. 2017 - 07:25
Sjajni Porzingis vodio Knickse do pobjede nad Hawksima,...
907
Shares
Sjajni Porzingis vodio Knickse do pobjede nad Hawksima, Pelicansi nadigrali Philu u meču večeri

NBA

Sjajni Porzingis vodio Knickse do pobjede nad Hawksima, Pelicansi nadigrali Philu u meču večeri

11. 12. 2017 - 07:25
0
Shares

Sjajan meč odigrali su New York i Atlanta u "Madison Square Gardenu", a na kraju su Knicksi slavili sa 111:107. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na odmor su Hawksi otišli s minimalnom prednošću (51:52).

Odluka je pala u posljednjoj dionici, kada je New York bio mnogo bolji i otišao na dvocifrenu prednost. U finišu su gosti uspjeli vratiti donekle neizvjesnost, ali su Knicksi zasluženo slavili.

Kristaps Porzingis odigrao je još jedan odličan meč i postigao 30 poena, dok je McDermott dodao 23, a Jarret Jack 19 poena. S druge strane, standardno dobri bili su Dennis Schroder s 21 poenom i Ersan Ilyasova s 20.

I Minnesota je bila negostoljubiv domaćin, te je slavila u svom "Target Centru" protiv Dallasa u zanimljivom meču sa 97:92. Ovaj duel je bio također neizvjestan, a bolje su se snašli domaćini.

Nevjerovatno zvuči da niti jedan tim nije imao prednost veću od šest koševa, a Timberwolvese je do pobjede predvodio odlični Karl-Anthony Towns s double-double učinkom od 28 poena i 12 skokova, dok je Jimmy Butler dodao 22 koša.

U redovima Mavsa čak šest košarkaša je bilo dvocifreno, a najefikasniji je bio Harrison Barnes s 19 poena. Po 16 su dodali Kleber i Barea.

Najefikasniji susret večeri odigrali su New Orleans i Philadelphia, a Pelicansi su slavili 131:124. I ovdje su se ekipe smjenjivale u vodstvu, a zahvaljujući odličnom finišu domaćini su ostvarili bitan trijumf.

Jrue Holiday je postigao 34 poena za New Orleans, dok su Anthony Davis i DeMarcus Cousins dodali 29, odnosno 23 koša. JJ Redick s 28 i Ben Simmons s poenom manje predvodili su goste iz Philadelphije.

Učitaj još novosti