11. 12. 2017 - 16:40
Igračko rasulo u KK Bosna-Royal: Ne mogu sakupiti igrača niti...
907
Shares
Igračko rasulo u KK Bosna-Royal: Ne mogu sakupiti igrača niti za trening a kamoli meč

AVAZ.BA SAZNAJE

Igračko rasulo u KK Bosna-Royal: Ne mogu sakupiti igrača niti za trening a kamoli meč

11. 12. 2017 - 16:40
0
Shares

Košarkaši klub Bosna-Royal večeras je trebao krenuti na put u Ohrid, na gostovanje istoimenom domaćinu u susretu devetog kola regionalne ABA 2 lige, koji je zakazan za srijedu.
 
Međutim, prema saznanjima "Avaza", odlazak "Studenata" u Makedoniju je pod velikim znakom pitanja, vjerovatno se neće niti desiti, jer Bosna u ovom momentu ne može sakupiti igrača niti za normalni trening, a kamoli takmičarski susret.

Naime, zbog dramatične finansijske situacije klub su praktično napustili svi vodeći košarkaši - Goran Ikonić, Draško Knežević, Milija Miković, Miroslav Pašajlić, Aleksandar Radukić i Maksim Šturanović.

Da li su se neki od igrača spremni vratiti ukoliko se stanje poboljša, za sada nije poznato. Nedavno je otišao i Amerikanac Stephon Blair, s kojim je Bosna imala privremeni angažman, pa je klub ostao sa samo osam registriranih igrača.

I stručni štab se prorijedio, jer je od trojice trenera u klubu ostao samo šef struke Aleksadar Damjanović. Iz Bosne su navodno zatražili novi termin odigravanja susreta s Ohridom, do kada će se klub pokušati kondsolidirati, ako je to uopće više i moguće.

Učitaj još novosti