09. 12. 2017 - 20:26
Ibrahimović otkrio da li bi mijenjao 33 osvojena trofeja za...
907
Shares
Ibrahimović otkrio da li bi mijenjao 33 osvojena trofeja za Ligu prvaka i iznenadio mnoge

ŽELI LIGU PRVAKA, ALI...

Ibrahimović otkrio da li bi mijenjao 33 osvojena trofeja za Ligu prvaka i iznenadio mnoge

09. 12. 2017 - 20:26
0
Shares

Zlatan Ibrahimović rekao je da ne žali što nikada nije osvojio Ligu prvaka.

"Ne bi mijenjao 20 godina karijere i 33 trofeja za jednu Ligu prvaka!"

Legendarni švedski napadač koji trenutno igra u Manchester Unitedu napustio je Inter godinu prije nego li je Jose Mourinho s Nerazzurrima osvojio trostruku krunu (italijansko prvenstvo i Kup, Liga prvaka).

"Fali mi samo jedan trofej..", rekao je Zlatan za Sy Sport Italia.

"Ali ovako sam si to postavio: da sam osvojio Ligu prvaka, bi li postao bolji igrač? Ne. To što nisam osvojio, jesam li zbog toga gori igrač? Ne."

Nakon što je Inter zamijenio Barcelonom, Ibrahimoviću se ista situacija dogodila u Španiji. Nakon samo godinu dana provedenih na "Nou Campu", švedski napadač zbog neslaganja s Guardiolom otišao je na posudbu u Milano, a upravo te godine je trenutni trener Cityja s Kataloncima osvojio Ligu prvaka.

"Želim je osvojiti pod svaku cijenu, svake godine kada je igram, želim je osvojiti: ali dopustite mi da se malo osvrnem na sve igrače koji su odigrali jednu fenomenalnu sezonu i osvojili Ligu prvaka, a potom nestali i ništa više nisu osvojili", rekao je Ibrahimović i zaključio.

"Ja sam na drugu ruku, svake godine osvajao nešto - i mislim sve do jedne godine svoje karijere. Ne bi mijenjao ovih 20 godina i 33 trofeja za jednu Ligu prvaka, zato što sam svake godine dokazao ko sam i svake sam godine dominirao."

Učitaj još novosti