09. 12. 2017 - 20:50
PAKLEN TIM Da nisu morali prodavati, od njih bi Evropa strahovala
907
Shares
PAKLEN TIM Da nisu morali prodavati, od njih bi Evropa strahovala

LYON

PAKLEN TIM Da nisu morali prodavati, od njih bi Evropa strahovala

Sport.ba/Germanijak.hr
09. 12. 2017 - 20:50
0
Shares

Olympique Lyon ove sezone prodao je Alexandrea Lacazettea u Arsenal za klupski rekord od 53 miliona eura, a ubrzo nakon povisio je svoj utržak na prošloljetnom prijelaznom roku na 95 miliona eura prodavši Corentina Tolissa za 42 miliona Bayernu, što je pak Bavarcima bila rekordna kupovina.

U proteklih desetak godina klub se profilirao kao jedan od vodećih izvoznika mladih nogometaša u Europi, ali da su kojim slučajem imali bogatog šeika kao PSG i nisu morali prodavati najbolje igrače, sad bi imala momčad radi koje bi se tresli PSG i Monaco te bi bila puno ozbiljniji faktor u evropskom nogometu.

Od 2010. godine Lyon je prodao osam nogometaša za ukupno oko 225 miliona eura, te godine bili su u polufinalu Lige prvaka, ali u nakon tog razdoblja nemaju značajanijih rezultata, osvojili su samo Francuski kup i superkup. Premalo za sedmerostrukog uzastopnog prvaka Francuske.

Da nisu morali prodavati najbolje sad bi imali momčad u sastavljenu od ponajboljih igrača sadašnje momčadi, Fekira, Tetea i Mendyja pojačanu sa zvijezdama svjetskog renomea poput Llorisa, Umtitija, Pjanića, Benzeme, Martiala…

Benzema je prvi otišao iz ovog društva, još 2010. godine u Real i posljednjih sedam, osam godinama jedan je od najboljih napadača svijeta. Samuel Umtiti prošle sezone Francusku je zamijenio Katalonijom i trenutačno je među najboljim stoperima La Lige. Dejan Lovren u Southamptonu je igrao kao klasa, ali u Liverpoolu se muči, no u ovom Lyonu imao bi što reći.

Pjanić se nakon epizode u Romi prodao u Juventus i smatra se u krug najboljih veznjaka svijeta, Tolisso i Lacazette u Ligi prvaka, odnosno Premier ligi pokazuju što znaju baš kao i Anthony Martial koji je 2013. godine prodan iz juniorskog pogona za pet miliona u Monaco.

Da su sad na okupu, igrali bi u sastavu Lloris - Tete, Lovren, Umtiti, Mendy - Tolisso, Pjanić, Fekir - Martial, Bentzema, Lacazette. Doista impresivna momčad…

2

Učitaj još novosti