19. 11. 2017 - 19:08
Moyes debitovao porazom, Čekičari se pošteno ispromašivali
907
Shares
Moyes debitovao porazom, Čekičari se pošteno ispromašivali

PREMIERSHIP

Moyes debitovao porazom, Čekičari se pošteno ispromašivali

19. 11. 2017 - 19:08
0
Shares

U jedinoj današnjoj utakmici Premiershipa Watford je na domaćem terenu savladao West Ham s 2:0.

Ovo je bila prva utakmica Davida Moyesa a na klupi Čekićara, nakon smijene Slavena Bilića, i neće je pamtiti po dobrom.

Osim što je Watford bio bolja ekipa, Moyesovi igrači promašili su nekoliko stopostotnih prilika koje su ih mogle vratiti u utakmicu.

Domaćin je puno bolje otvorio prvi dio i poveo već u 11. minuti kada je Will Hughes nakon gužve sjajno opalio i pogodio za minimalnu prednost svoje momčadi.

Domaći su i dalje nastavili dominirati i nekoliko su puta opasno zaprijetili dalekometnim udarcima.

West Ham se probudio tek krajem poluvremena kada je prvo Cheikhou Kouyate promašio stopostotnu šansu, a onda je Heurelho Gomes dvijema sjajnim odbranama spriječio Marka Arnautovića da Čekićarima donese izjednačenje.

Drugi dio bolje je otvorio West Ham, ali je Kouyate promašio još jednu odličnu priliku. Nakon toga inicijativu je preuzeo Watford, gol je visio u zraku, a domaćini su u 64. uspjeli udvostručiti prednost lijepim pogotkom Richarslisona.

Ružna scena dogodila se u 74. minuti nakon što je Arnautović nakon jednog pada vjerovatno slomio ruku i morao je napustiti igru. Do kraja dvoboja West Ham je imao još jednu veliku šansu da smanji prednost domaćina i vrati se u utakmicu, ali je odbrana Watforda s crte izbila udarac Manuela Lanzinija iz blizine.

Watford je ovom pobjedom skočio na osmo mjesto, a West Ham je i dalje u zoni ispadanja. 

Učitaj još novosti