19. 11. 2017 - 19:09
Bivši veznjak Arsenala nagovara Wengera: "On može sve, plati...
907
Shares
Bivši veznjak Arsenala nagovara Wengera:

ARSENAL MOŽDA I ZADRŽI SANCHEZA

Bivši veznjak Arsenala nagovara Wengera: "On može sve, plati 86 miliona i dovedi ga''

19. 11. 2017 - 19:09
0
Shares

Bivši veznjak Arsenala David Bentley vjeruje da Topnici mogu dovesti Gareth Balea iz Real Madrida, kako bi zamijenio Alexis Sancheza.

Arsenal bi trebao da bude hrabar i pokuša da potpiše Gareth Balea kako bi zamijenio Alexisa Sancheza, predložio je David Bantley.

Topnici se suočavaju sa mogućnošću gubitka čileanskog reprezentativca u ujanuarskom prijelaznom roku, jer je Manchester City zainteresovan, a Pep Guardiola će krenuti po svog bivšeg igrača.

Arsenal bi mogao zadržati Sancheza i nakon januara, ali ugovor Južno Amerikanca ističe na kraju sezone.

Sanchez je ključni igrač Arsene Wengera otkako je došao na Emirates iz Barcelone na ljeto 2014. godine.

Bivši igrač Tottenhama, Bale se suočava sa neizvjesnom budućnošću u Real Madridu zbog persistentnih problema sa povredama.

Manchester United je također povezan sa Velšaninom u proteklih 12 mjeseci, otkad je Jose Mourinho stigao.

Međutim, bivši Arsenalov i Tottenhamov veznjak Bentley vjeruje da bi Topnici trebali dovesti Balea kako bi ispunili tu prazninu koju će ostaviti Alexis Sanchez kada ode iz kluba.

“U januarskom prijelaznom roku oni će morati da traže konkretnu zamjenu za Sancheza”, rekao je Bentley, govoreći za 888sport.

“To je teško tržište za rad, jer niko ne želi da otpusti svog igrača. Ali ako postoji mogućnost dolaska Garetha Balea – koji je dostupan i može imati dugoročni učinak – Arsenal će platiti.”

“Ali ako u jednom trenutku dovedete nepoznatog ili stranog igrača bez iskustva u Premier ligi, onda će biti vrlo teško i trebat će mu vremena da se navikne. Postoji nekoliko glasina i ne bi me iznenadilo ako bude dostupan, a 86 miliona funti bi bilo odlično.”

 

Učitaj još novosti