16. 11. 2017 - 17:21
Čilić upisao treći poraz, Federer bolji u tri seta
907
Shares
Čilić upisao treći poraz, Federer bolji u tri seta

ATP MASTERS

Čilić upisao treći poraz, Federer bolji u tri seta

16. 11. 2017 - 17:21
0
Shares

Hrvatski teniser Marin Čilić poražen je od Švicarca Rogera Federera 7:6, 4:6, 1:6 u trećem kolu grupe Boris Becker završnog ATP Mastersa u Londonu.

Čilić tako turnir završava s tri poraza, nakon što je izgubio i od Alexandera Zvereva i Jacka Socka. Švicarac je već ranije izborio polufinale, a navečer se za drugo mjesto u polufinalu bore Sock i Zverev.

Nakon što je spasio sve četiri break-lopte u prvom setu Čilić je dobio tie-break rezultatom 7:5 i potom odlično otvorio drugi set. Pritisnuo je Federera na servis u trećem gemu, no propustio je, pokazalo se na kraju, jedinu break-loptu u meču. Obojica su držali svoje servise do 5:4 za Švicarca, koji je potom oduzeo servis našem igraču i time poravnao rezultat u setovima.

Kao i u dosadašnjim mečevima u Londonu, Čilić se nakon propuštene prilike da napravi nešto veliko - raspao. Podsjetimo, u oba je prva meča imao break prednosti u trećem setu i oba je puta izgubio.

Švicarac je do kraja još jednom oduzeo početni udarac našem igraču i serijom 8:1 u gemovima zaključio dvoboj. Federer u polufinale ide kao prvoplasirani teniser, a Čilić i drugu godinu zaredom ostaje bez polufinala.

Bio je ovo treći nastup Čilića na ATP završnici i po drugi je put završio natjecanje sa sva tri poraza u skupini. Prvi je put zaigrao u Londonu 2014. godine kada je gubio od Đokovića, Berdycha i Wawrinke, lani je izgubio od Murrayja i Wawrinke prije nego li je dobio Nishikorija, a sada je upisao sva tri poraza.

Čilić će godinu završiti na šestom mjestu ATP ljestvice, ukoliko David Goffin ne šokira sve i osvoji London. U tom bi slučaju bio sedmi.

Učitaj još novosti