16. 11. 2017 - 17:15
Optužila Nadala za doping pa mu sada mora platiti odštetu
907
Shares
Optužila Nadala za doping pa mu sada mora platiti odštetu

OPTUŽILA NADALA ZA DOPING

Optužila Nadala za doping pa mu sada mora platiti odštetu

16. 11. 2017 - 17:15
0
Shares

Bivša francuska ministrica zdravlja Roselyne Bachelot osuđena je za klevetu jer je u martu prošle godine optužila Rafaela Nadala za doping. Morat će platiti 10 hiljada eura odštete španskom teniseru i trenutno prvom igraču svijeta.

Odbrana je inače tražila 100 hiljada eura odštete zbog negativnih stvari koje su se povlačile oko Nadala u to vrijeme, a Španac je odmah u aprilu 2016. godine podignuo optužnicu protiv navedene. Ona je bila mišljenja da nije moguće da se vrhunski sportaš vrati na takvu razinu igranja nakon takvog tipa povrede i problema s koljenima koje je Nadal imao. U to je doba Rafa imao terapiju matičnim stanicama, ali rekao je kako nikada u karijeri ništa nije pokušao sakriti.

Rafa nije dao na sebe i odmah je izjavio kako misli braniti svoj integritet i kao osobe i kao sportaša i sve vrijednosti koje je promicao tokom karijere. Na kraju se Rafa uspio odbraniti, ministrica je osuđena, a Nadal je na sve dodao kako će bilo koji iznos uplaćen od strane ministrice na ime odštete uplatiti u dobrotvorne svrhe.

Nadal koji je trenutno svjetski broj 1, povukao se s završnog Finals turnira u Londonu zbog povrede.

Učitaj još novosti