08. 11. 2017 - 19:29
Zvijezda Lyona na meti Barcelone
907
Shares
Zvijezda Lyona na meti Barcelone

PROBLEM U ŠIRINI KADRA

Zvijezda Lyona na meti Barcelone

08. 11. 2017 - 19:29
0
Shares

Francusko nogometno prvenstvo prošle je sezone bilo jako zanimljivo, ali ove je još zanimljivije. Naravno, razlog su PSG koji je jedan od glavnih favorita za naslov Lige prvaka i atraktivna mlada ekipa Monaca koja je prošle godine dogurala do polufinala najprestižnijeg nogometnog klupskog natjecanja.

Ove sezone PSG ima veću medijsku pažnju nego li prošle sezone jer su kupili Neymara, trećeg najboljeg igrača svijeta plativši ga 222 miliona te najboljeg mladog igrača Mbappea koji je nosio Monaco do polufinala. Ove godine pojavila se još jedna ekipa u utrci na trofej – Lyon! A glavna zvijezda i kapiten Lyona, Nabil Fekir, na meti je Barcelone.

Barcelona je loše usla u sezonu kada su u Superkupu pregaženi od najljućeg rivala – Real Madrida. Nakon tog uprava kluba iz Katalonije morala je smiriti ljute navijače i odlučili su dovesti supertalenta – Dembelea iz Borussije Dortmund za navjerojatnih 145 mil. eura. Samo par sedmica nakon što je potpisao za Barcelonu Dembele se povredio i vraća se tek za koji mjesec.

U ovom trenutku Barcelona gazi sve svoje protivnike, ali najveći upitnik je do kada će biti svježi jer im je problem širina kadra. Dembelea nema, a mijenjaju ga igrači koji nisu u tom rangu kvalitete i Barcelona jednostavno treba vrhunske rotacijske igrače koji će im pomoći da ponovno love svoj glavni cilj – naslov Lige prvaka.

Zašto je Fekir idealan? Jer može igrati na pozociji prednjeg veznog igrača, može igrati na krilu, može igrati i ‘lažnu devetku’, a ne igra Ligu prvaka. Kratko i jasno! Ukoliko se Barcelona već nakon Božića odluči dovesti mladog Fekira koji ima samo 24 godine on će moći nastupati u knock-out fazi Lige prvaka.

Učitaj još novosti