07. 11. 2017 - 21:00
POČELA NOVA ERA TENISA Danas startao prvi turnir po novim...
907
Shares
POČELA NOVA ERA TENISA Danas startao prvi turnir po novim pravilima

MILANO

POČELA NOVA ERA TENISA Danas startao prvi turnir po novim pravilima

07. 11. 2017 - 21:00
0
Shares

Ono što je najavljeno prije nekoliko mjeseci danas je počelo da se obistinjuje.

Naime, u Milanu je počeo ATP ''Next Generation'' turnir, na kome učestvuje najboljih osam tenisera do 21 godine starosti i mlađi, rangiranih među 200 najboljih na ATP listi.

Ono po čemu će ovaj turnir ostati upamćen jeste prva primjena revolucionarnih promjena pravila u tenisu, za sada još uvijek eksperimentalna.

Podsjetimo, setovi se igraju na četiri dobijena gema, nema ''đuseva'', prednosti, već se poslije 40:40 odmah u narednom poenu rješava gem. Ako je poslije šest odigranih gemova rezultat 3:3, pristupa se taj-brejku koji se, kao i sada igra do sedam dobijenih poena.

Meč se uvijek igra na tri dobijena seta.

Nema više ni linijskih sudija, njihov posao preuzela je elektronika, ili čuveno ''oko sokolovo'', a igrači će moći da komuniciraju sa svojim trenerima u pauzama između setova...

Sve ovo je na djelu viđeno danas u Milanu, a prvi meč po novim pravilima odigrali su ruski predstavnici - Karel Kačanov i Danil Medvedev. Bolji je bio Medvedev, koji je slavio sa 3:1, po setovima 2:4, 4:3 (8:6), 4:3 (7:3), 4:2, za jedan sat i 49 minuta igre.

Oni su se sastali u okviru prvog kola Grupe B, a u istoj grupi takmiče se i Hrvat Borna Ćorić i Amerikanac Donaldson.

Uslijedio je prvi meč u Grupi A, a Korejac Cheung je iznenadio poznatijeg Kanađanina Šapovalova, savladavši ga sa 3:1, po setovima 1:4, 4:3 (7:5), 4:3 (7:4), 4:1. U grupi su još i Andrej Rubljev i Gianluigi Quinzi.

Učitaj još novosti