07. 11. 2017 - 14:47
Hrvatska ga uopće ne zanima iako ima njen pasoš, a Đoković ga...
907
Shares
Hrvatska ga uopće ne zanima iako ima njen pasoš, a Đoković ga nikad nije napustio: Poklonio mu je stan, u najtežim trenucima bio uz njega

FILIP KRAJINOVIĆ

Hrvatska ga uopće ne zanima iako ima njen pasoš, a Đoković ga nikad nije napustio: Poklonio mu je stan, u najtežim trenucima bio uz njega

07. 11. 2017 - 14:47
0
Shares

Američki teniser Jack Sock u nedjeljnom finalu zaustavio je nejverovatan nalet Filipa Krajinovića. 22. teniser svijeta slavio je s 2:1 nakon preokreta (5-7, 6-4, 6-1) u pariškom Bercyju i tako osvojio svoj prvi Masters 1000 u karijeri.

Uprkos porazu, srbijanski teniser postao je velika sportska priča u komšiluku. Krajinović je bodovima osvojenim u Parizu osigurao plasman na fenomenalno 33. mjesto pojedinačne ATP liste (naš Damir Džumhur trenutno 30.), što mu je najbolji plasman u karijeri. Do finala je dospio iz kvalifikacija, a iz Pariza odlazi bogatiji za odličnih 418.450 eura.

Kod njega je zanimljivo što ima hrvatski pasoš koji je dobio prije nekoliko godina zahvaljući porijeklu. Naime, on je rođen u Somboru, ali...

"Nisam direktno preko roditelja, već su u pitanju neki daljnji, daljnji preci", jednom je rekao Krajinović kojem nikada nije palo na pamet da zaigra za Hrvatsku umjesto Srbije.

filip-krajinovic

"Nikad to ne bih u životu napravio. Ja sam Srbin i igram za svoju zemlju. Nikad nisam dobio poziv niti sam želio igrati za Hrvatsku. To su bile sve novinarske glasine."

Inače, ovih dana trener srbijanskog tenisera Petar Popović otlrio je za francuske medije neke zanimljivosti iz života svojeg štićenika.

"Srbija je mala država, a svi njezini teniseri su jako bliski. Prije početka Mastersa u Parizu, bili smo svi na večeri s Novakom Đokovićem. Novak je uvijek vjerovao u Filipa. Plaćao mu je trenera, čak mu je poklonio stan u Beogradu. Oduvijek je znao da može biti veliki igrač, čak i kada Filip nije vjerovao u sebe. I kad su ga srušile povrede, Nole je bio uz njega."

Učitaj još novosti