31. 10. 2017 - 22:49
Roma pregazila Chelsea, Barcelona i Juventus iznenađujuće...
907
Shares
Roma pregazila Chelsea, Barcelona i Juventus iznenađujuće ostali bez pobjeda

LIGA PRVAKA

Roma pregazila Chelsea, Barcelona i Juventus iznenađujuće ostali bez pobjeda

31. 10. 2017 - 22:49
0
Shares

Grupa C

Roma - Chelsea 3:0

Roma je u četvrtom kolu Lige prvaka na Olimpicu razbila Chelsea 3:0. Vučica je počela furiozno i već je nakon 37 sekundi povela. Džeko je spustio glavom za El Shaarawyja koji je vanjskom s 18 metara zakucao loptu u mrežu za 1:0. Ekipa iz Londona zadnji puta primila je gol u prvoj minuti 2013. godine, dok je Romi ovo najbrži gol u Ligi prvaka, a ujedno to je i najbrži gol u ovoj sezoni Lige prvaka. Gosti su odgovorili u četvrtoj minuti preko Hazarda čiji je udarac odbranio Allison. Chelsea je opasan je bio i u 25. minuti kada je pucao Morata, no iz blizine je prebacio gol. 

El Shaarawy se ponovno našao u prilici u 35. minuti ali mu je obranio Courtois, ali nakon samo dvije minute Talijan zabija svoj drugi gol na utakmici za vodstvo domaćih 2:0. Nainggolan je s centra uputio loptu prema šesnaestercu Chelsea kojemu je obrana odreagirala katastrofalno, a El Shaarawy se lijepo snašao i prevario belgijskog golmana.

Londonska ekipa imala je veliku priliku u 44. minuti kada je najviši u skoku bio Tiemoue Bakayoko, ali njegov udarac glavom prošao je malo pored lijeve stative. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom domaćina 2:0.

Domaćini su povećali vodstvo na 3:0 u 63. minuti kada Diego Perotti puca s 30 -tak metara i lijepo pogađa lijevi donji kut Cortoisa. Rimljani su mogli povećati vodstvo u 68. minuti, kada je Edin Džeko prevario trojcu engleskih braniča i dodao Perottiju u 100% priliku, ali Talijan puca užasno i lopta odlazi preko gola.

Utakmica je bila posebna za Cesca Fabregasa koji je imao 100. nastup u Ligi prvaka, i tako je u dobi od 30 godina i 180 dana postao peti najmlađi igrač koji je došao do troznamenkastog broja utakmica. Prva četvorica su Messi, Raul, Casillas i Ronaldo.

Džeko je odigrao cijelu utakmicu.

Atletico - Qarabag 1:1

Atletico se osramotio protiv Qarabaga odigravši remi u Madridu 1:1.

Domaćin je imao dominaciju na Wandi Metropolitano, no pokušaje Griezmanna i Gameira zaustavljao je Šehić, a onda je Qarabag iznenađujuće poveo u 40. minuti kada je Michel glavom nakon kornera zabio Oblaku.

Simeoneova ekipa na prvu priliku u nastavku čekala je do 49. minuti kada je zaprijetio Gameiro, ali udarac odlazi pokraj gola.

Do zasluženog izjednačenja Atletico je stigao u 55. minuti kada je Thomas sjajno zabio s 25 metara. Samo tri minute kasnije gosti su ostali i s igračem manje nakon što je Pedro Henrique zbog grubog prekršaja na Diegu Godinu. U 88. minuti i Atletico je ostao s deset igrača nakon što je drugi žuti dobio Savić.   

Šehić je branio 90. minuta.

Roma 8
Chelsea 7
Atletico 3
Qarabag 2

Grupa D

Olympiacos je bio danas dostojan rival Barceloni, nisu primili gol na svom terenu iako je Barcelona imala svojih prilika preko Messija i Suareza.

U drugom meču Sporting je bio odličan, poveli su protiv Juventusa sa 1:0 preko Cesara, igrali sjajnu odbranu, ali su na kraju poklekli.

Bio je 79. minut u toku, Cuadrado se oslobodio jednog čuvara, uposlio sjajno Higuaina koji je u stilu velikih majstora savladao Patricija za 1:1.

Pjanić je odigrao cijeli susret.

Barcelona 10
Juventus 7
Sporting 4
Olympiacos 1

Učitaj još novosti