26. 10. 2017 - 15:08
Neporaženi prvak svijeta: Ako izgubim sljedeći meč, napuštam...
907
Shares
Neporaženi prvak svijeta: Ako izgubim sljedeći meč, napuštam boks i idem u MMA!

DEONATAY WILDER

Neporaženi prvak svijeta: Ako izgubim sljedeći meč, napuštam boks i idem u MMA!

Sport.ba/Fightsite.hr
26. 10. 2017 - 15:08
0
Shares

Neporaženog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBC verziji, Deonataya Wildera, 5. novembra u Brooklynu čeka revanš s jedinim čovjekom kojeg nije uspio nokautirati u čitavoj karijeri – Bermanom Stiverneom.

Iako se nadao meču protiv Luisa Ortiza, Kubanac je pao na doping testu pa je Stiverne bio jedini logičan i jedini moguć izbor (radi se o obaveznoj odbrani naslova). Wilder i Stiverne su svoj prvi međusobni dvoboj odradili još u januaru 2015. godine, a Amerikanac je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Svjetski prvak je danas toliko uvjeren u svoju pobjedu, da je odlučio javno podignuti uloge te je poručio:

"Možete me citirati oko ovoga. Možete svi ovo staviti na papir. Možete ovo staviti u naslove jer baš tako u ovom trenutku zamišljam svoj boks. Ako me Bermane Stiverne pobijedi, penzionisat ću se. Stavite to! Napustit ću boks. Boks se onda više ne mora brinuti za mene, ako izgubim. Jer mi ionako niti sada ne čini previše dobra. Niko se zapravo ne želi boriti".

"Moja ideja je bila samo dokazati da sam najbolji, a ako se drugi najbolji ne žele boriti, čemu onda sve ovo. Čemu uopće biti u ovom sportu? Ako me Bermane pobijedi… ako me pobijedi, više od mene nećete čuti niti glasa. Gotov sam. Toliko sam ozbiljan. Ne mogu biti ozbiljniji. Neka igre počnu", dodao je WBC-ov prvak koji bi negdje u 2018. trebao ukrstiti rukavice i s britanskom bokserskom zvijezdom Anthonyjem Joshuom, u dvoboju za ujedinjenje pojaseva.

Naravno, Wilder prije treba svladati Stivernea, a Joshua Takama. Na kraju razgovora je Amerikanac ponovio svoje obećanje…

"Kao što sam rekao, ako me Bermane pobijedi, nećete me više slušati. Idem dalje. Penzionisat ću se i to je to. Možda ću se preseliti u MMA ili nešto slično. To je činjenica", zaključio je.

Wilder u karijeri ima 38 pobjeda bez poraza uz nevjerovatnih 37 nokauta. Stiverne je trenutno na 25 pobjeda i 2 poraza, uz 21 nokaut.

Učitaj još novosti