26. 10. 2017 - 16:25
"Joshua bi bez problema nokautirao Mikea Tysona u najboljim...
907
Shares

LARRY HOLMES:

"Joshua bi bez problema nokautirao Mikea Tysona u najboljim danima!"

26. 10. 2017 - 16:25
0
Shares

Legendarni svjetski prvak Larry Holmes je u susret novog nastupa britanskog teškaškog šampiona Anthonyja Joshue (narednog vikenda protiv Takama) prokomentirao nadolazeći meč, ali je i progovorio o nekim intrigantnim temama i usporedbama. Holmes je stigao u London kako bi pomogao u prikupljanju sredstava za Centar Muhammada Alija, koji je prošle godine preminuo od posljedica Parkinsonove bolesti.

Holmes očito izuzetno cijeni aktualnog teškaškog prvaka Joshuu pa je otišao toliko daleko da je novinarima rekao kako bi sadašnji Joshua bez inakvih problema nokautirao Mikea Tysona u njegovim najboljim danima.

“Da boksa protiv tipa kao što je Mike Tyson, pobijedio bi bez ikakve sumnje”, smatra Holmes koji je s “Iron Mikeom” odmjerio snage u svojoj 38 godini života. “Iron Mike” ga je nokautirao u četvrtoj rundi.

No, neovisno o tome, vjeruje da bi Joshua uništio najboljeg Tysona.

“Nokautirao bi Mikea Tysona u najboljem izdanju. O tome uopće nema rasprave. Mike Tyson se spuštao jako nisko i onda bi ušao u vas i bacao krošee. No, Joshua bi jednostavno poslao desni direkt koji bi pogodio prokletu bradu Mikea i on se više ne bi dizao”, vjeruje Holmes i dodaje:

“Mike se nikada nije borio protiv nadolazećih boraca koji su tek pokušavali nešto napraviti u sportu. On je ulazio u ring i bum, bum, bum…samo je nokautiravao sve po redu. Tako je dobio reputaciju takvog udarača. Ne pokušavam oduzeti nešto od zasluga Mikeu. On me prebio. Ali ja se tada već nisam borio dvije godine. U te dvije godine sam samo pjevao u bendu i putovao. Bio sam potpuno izvan sporta.”

Ovo nije prvi put da će Holmes gledati Joshuu uživo. To je već učinio prije nekoliko godina kada je Britanac svladao hrvatskog boksača Hrvoja Kisičeka u svom trećem pro meču.

“Neki ljudi su prirodno talentovani, a ako imaš taj prirodni talent, to je dovoljno. On nije trebao stotinu amaterskih borbi. On može napraviti stvari koje normalan čovjek ne može. Bit će prvak koliko god to želi. Kao i ja. Ja sam mislio da bi bilo dobro biti prvak dvije godine i onda da ću jednostavno odustati. Ali kada su prošle dvije godine, pomislio sam da bi bilo dobro ostati još godinu dana. I onda ponovno još godinu. Tako se nastavilo. Volio sam novac. Prokleto sam volio novac i to me motiviralo. Ne znam da li razumijete, ali jako je lijepo zarađivati milijune dolara…”, zaključio je legendarni prvak kojeg većina analitičara smatra jednim od najvećih teškaških šampiona u povijesti boksa.

Učitaj još novosti