21. 10. 2017 - 16:16
Bh. derbi oduševio: Džumhur nastavio s tenisom karijere i...
907
Shares
Bh. derbi oduševio: Džumhur nastavio s tenisom karijere i izbacio Bašića za novo ATP finale

ATP TURNIR U MOSKVI

Bh. derbi oduševio: Džumhur nastavio s tenisom karijere i izbacio Bašića za novo ATP finale

21. 10. 2017 - 16:16
0
Shares

Damir Džumhur plasirao se u finale ATP turnira u Moskvi nakon što je u "sarajevskom" polufinalu nadigrao Mirzu Bašića. Bilo je 2:0, po setovima 6:0 i 7:6.

Prvo bosanskohercegovačko ATP polufinale ponudilo je dosta uzbudljiv tenis u kojem je prvi bh. reket u dva seta osigurao već treći nastup u ATP finalu ove sezone i tako osigurao novi napredak na listi najboljih svjetskih tenisera.

Meč je trajao sat i 29 minuta, a ovo je bio njihov prvi međusobni duel na ATP turnirima. Inače, ovo im je bio četvrti meč i treća pobjeda za Džumhura.

Bašić sigurno neće biti pretjerano razočaran, jer je već osigurao ogroman napredak od preko 50 mjesta na najnovijoj ATP listi.

Bitno je i naglasiti da će Džumhur nakon današnjeg trijumfa i plasmana u finale ponovo napredovati na ATP listi i bit će 33. igrač svijeta.

Ukoliko bi na kraju osvojio turnir, Damir će biti 31. igrač svijeta, a sve ćemo saznati već sutra.

Kod Mirze se na početku primjetila trema, te je Džumi rutinski riješio prvi set sa 6:0. Ipak, Mirza se probudio, te pružio vrlo jak otpor u nastavku.

Čak smo veoma lbizu bili i trećeg seta, ali je Džumhur ipak u tiebreaku bio snalažljiviji i slavio s 11:9.

Turnir Serije 250 u Moskvi igra za nagradni fonse d od 745.940 dolara. Džumhur će u finalu igrati s pobjednikom meča Mannarino - Berankis. Ovaj meč na rasporedu je od 16 sati.

 

 

Učitaj još novosti