18. 10. 2017 - 13:07
Obratite pažnju na njega večeras: Preko dana je političar, a...
907
Shares
Obratite pažnju na njega večeras: Preko dana je političar, a navečer sudi Ligu prvaka!

DOUGLAS ROSS

Obratite pažnju na njega večeras: Preko dana je političar, a navečer sudi Ligu prvaka!

18. 10. 2017 - 13:07
0
Shares

Večeras se nastavlja Liga prvaka, a jedna od zanimljivijih priča dolazi nam iz Škotske. 

U pitanju je mladi 34-godišnji Douglas Ross.

On je tokom dana zastupnik u parlamentu, a navečer sudija. Zbog oba posla dobija prijeteće poruke, no naučio je živjeti s tim. Jučer je bio u parlamentu, a večeras će biti pomoćnik na Nou Campu, gdje igraju Barcelona i Olympiacos. 

"Sudijsku karijeru počeo za sam s 20 godina. Najprije sam sudio klincima do 14 godina, a nakon toga, korak po korak, stigao i do Lige prvaka. Kad dosudiš nešto protiv kluba tvojeg glasača onda si na crnoj listi. To je moja stvarnost, ali se trudim suditi pošteno", naglasio je Ross.  

Njega često prozivaju kolege političari kako je odsutan.

"Gospodin Ross kao parlamentarac na godinu zaradi 45.000 eura. Očito mu je putovanje po Evropi, u Madrid, Barcelonu ili Marseille važnije od borbe za malog čovjeka", rekao je Ben Macpherson iz Škotske nacionalne stranke.

No, Ross ne vidi problem u poslovima kojima se bavi, iako je od suđenja do sada zaradio svega 3.000 eura.

"Ne znam zašto se drugi političari bune. Oni vikendom s porodicom odlaze na piknik, u planine ili što već, a ja sudim utakmice. Treniram svaki dan, moram biti u formi. Da, ponekad zbog fudbala izostanem s posla, ali nije to baš tako često. Neću odustati od suđenja jer je to nešto u što sam uložio godine rada", poručio je Ross. 

 

Učitaj još novosti