13. 10. 2017 - 10:16
Kao grom iz vedra neba: Zidane dobio ponudu koju je nemoguće...
907
Shares
Kao grom iz vedra neba: Zidane dobio ponudu koju je nemoguće odbiti, Perez mu već pronašao nasljednika iz najluđih snova

MUNDO DEPORTIVO

Kao grom iz vedra neba: Zidane dobio ponudu koju je nemoguće odbiti, Perez mu već pronašao nasljednika iz najluđih snova

13. 10. 2017 - 10:16
0
Shares

Real Madrid je prošle sezone uspio odbraniti naslovu Ligi prvaka, a konačno je prekinuta i dominacija Barcelone u LaLigi.

Međutim, ove sezone stvari ne idu ni upola bajno, naročito u prvenstvu. Barcelona je već na plus sedam, a uveliko se nagađa o odlasku Zinedine Zidanea.

PROJEKAT VRIJEDAN 300 MILIONA EURA Zaboravite Kanea, Lewu i društvo, Perez će na ljeto dovesti ove tri zvijeri

Katalonski list "Mundo Deportivo" danas je itekako podgrijao te glasine tvrdnjom da bi francuski stručnjak na kraju sezone trebao napustiti kormilo Kraljeva.

Katalonci pišu kako je sve izvjesnije da će nekadašnja vedeta Juventusa i Reala sljedeće godine preuzeti francusku reprezentaciju.
 
"Već neko vrijeme postoji ta priča da je Zidane nasljednik Deschampsa na klupi reprezentacije. Od predsjednika Fudbalskog saveza Francuske pa sve do Varanea, svi su uvjereni da Zidane ima sve što treba da bude selektor."
 
Opcija da Zidane preuzme reprezentaciju postojala je i ranije, ali "Mundo Deportivo" tvrdi kako bi se to trebalo dogoditi nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, poslije kojeg Deschamps ostaje bez ugovora. 

Renesansa podcijenjene pozicije: Od "antitalenata" postali skupi i traženi igrači

U svim anketama Francuzi jasno pokazuju da žele Zidanea kao trenera. I dok trener Reala ima sve veću podršku Francuza, Deschampsova je sve manja.

Naime, u Francuskoj smatraju da aktuelni selektor ne zna iskoristiti puni potencijal Mbappea, Griezmanna i Pogbe. Reprezentacija stagnira od finala Eura i treba neku promjenu. 
 
Je li Zidane ta promjena ka boljem? Legenda francuskog fudbala zasad odbija govoriti o reprezentaciji, ali ako mu Francuska ponudi posao svi su uvjereni da će ga Zidane veoma teško odbiti. 
 
Zanimljivo, baš kada bi Zidane trebao postati francuski selektor, tada i Joachim Low, najveća želja predsjednika Reala Florentina Pereza, vjerovatno napušta njemačku reprezentaciju.

Sigurno je da nas očekuje super zanimljivo ljeto, a najavljeno je formiranje i novih Galacticosa. Low je čini se prva karika u tom lancu...

Učitaj još novosti