13. 10. 2017 - 08:25
PROJEKAT VRIJEDAN 300 MILIONA EURA Zaboravite Kanea, Lewu i...
907
Shares
PROJEKAT VRIJEDAN 300 MILIONA EURA Zaboravite Kanea, Lewu i društvo, Perez će na ljeto dovesti ove tri zvijeri

ŠPANSKI MEDIJI OTKRILI

PROJEKAT VRIJEDAN 300 MILIONA EURA Zaboravite Kanea, Lewu i društvo, Perez će na ljeto dovesti ove tri zvijeri

13. 10. 2017 - 08:25
0
Shares

Real Madrid je uvezao dvije Lige prvaka, ali i napokon prekinuo Barcinu dominaciju u LaLigi. Mnogi očekuju da se i ove sezone nastavi niz, ali Kraljevi zaostaju čak sedam bodova za Kataloncima. I to već na startu šampionata.

Očekuje se da se dosta toga promijeni na "Santiago Bernabeu" naredne sezone. U januaru to neće biti moguće previše popraviti, ali narednog ljeta Florentino Perez ima velike planove.

Sasvim je izvjesno da će skupo plaćeni krilni igrač Gareth Bale biti prodat narednog ljeta, pogotovo nakon učestalih povreda i promjenljive forme Velšanina.

Uz sve to, sve glasnije se spominje i odlazak Cristijana Ronalda. Portugalac želi natrag na "Old Trafford" i to ne krije, a za novi ugovor od Reala traži znatno više novca.

U slučaju i definitivno bi se raspao sjajni BBC, a pod velikim znakom pitanja je i budućnost Karim Benzeme u Madridu koji je već neko vrijeme na udaru zbog loše forme.

To će sigurno značiti da će Kraljevi biti veoma aktivni na tržištu. Španski mezdiji vjeruju da je Harry Kane nemoguća misija, ali isto tako da klub može dovesti njegovog saigrača Dele Alija.

Mladom Englezu je ponuđen ugovor na šest godina u Tottenhamu, ali za sumu koja je daleko manja od očekivanih 150.000 funti sedmično.

Također, Real će učiniti sve da kupi Juventusovog Paula Dybalu, ali je zaista teško vjerovati da će se Italijani odreći jednog od najtalentovanijih igrača svijeta.

Do toga bi moglo doći jedino ukoliko se obori svjetski rekord, ali Barcelona i Manchester City su također veoma zainteresovani.

Treće ime koje se vezuje uz Real je Bayernov David Alaba. On navodno želi napustiti Bayern, ali očekuje se da bi i on mogao koštati oko 100 miliona eura jer je izuzetno polivalentan igrač.

Ovaj ambiciozni pothvat Florentino Pereza mogao bi koštati čak 300 miliona eura, što je svakako cifra od koje će mnoge zaboljeti glava.

Cjelokupni poduhvat bi mogao koštati 300 miliona eura, a čeka se rješenje situacije sa Baleom. United čeka trenutak da pošalje ponudu, a ako taj dogovor prođe ništa nas ne može iznenaditi jer je s Perezom sve moguće.

Učitaj još novosti