13. 10. 2017 - 12:02
ŠTO TI JE SUDBINA Klopp je spasio Unitedovu zvijezdu potpune...
907
Shares
ŠTO TI JE SUDBINA Klopp je spasio Unitedovu zvijezdu potpune propasti, a sutra mu može isporučiti otkaz

ŠTO TI JE SUDBINA Klopp je spasio Unitedovu zvijezdu potpune propasti, a sutra mu može isporučiti otkaz

13. 10. 2017 - 12:02
0
Shares

U svakom slučaju, negdje je bilo zapisano da će Henrik Mhitarjan igrati derbije Manchester Uniteda i Liverpoola. Ali da nije bilo današnjeg trenera Redsa Jürgena Kloppa, Mhitaryan bi sutra vjerovatno branio boje momčadi s Anfielda.

Bila je 2013. godina i spremao se transfer najboljeg armenskog strijelca u povijesti. Cilj je bilo zamijeniti ukrajinski Šahtar nekim od velikana europskog nogometa.

Najzainteresiraniji je bio Liverpool. Njihov tadašnji trener Brendan Rodgers, u nekoliko uvjerljivih telefonskih poziva, uspio je objasniti mladom Armencu kako bi se upravo on idealno uklopio u momčad predvođenu Stevenom Gerrardom i Luisom Suarezom. Činilo se kako je njegov prijelaz u sastav Liverpoola samo stvar trenutka.

No onda se pojavio Klopp i nakon sastanka s Henrikom, Armenac mijenja mišljenje.

"Nakon što sam razgovarao s njim, odluka je bila donešena. Htio sam ići samo u Dortmund", izjavit će kasnije komentiravši svoj transfer.

Činilo se da se sve poklopilo. Klopp je dobio igrača kojeg je htio, a Mhitarjan je dobio priliku okušati se u Bundesligi.

Krenulo je odlično, nizale su se pobjede, ali kada je došla prva kriza počeli su se pojavljivati problemi kod prvotimca Borussije, najviše na psihološkom planu. Opet, spasilac je bio Klopp.

"Bio sam pod velikim stresom nakon nekoliko utakmica u kojima smo igra jako loše. Klopp mi je pomogao to prebroditi. Podupirao me govoreći kako moram nastaviti uzdignute glave i da će biti bolje. Puno je napravio na mojoj psihološkoj stabilnosti. Učinio je od mene boljeg igrača. Zahvalan sam mu na tome", komentirao je spomenutu  situaciju Mhitaryan nadodavši kako se tog savjeta prisjetio i nedavno kad nije bio u prvom planu u Unitedu.

Klopp je Armenčeve probleme doveo u vezu s njegovim porijeklom:

"Postoji razlog zašto najbolji šahisti dolaze iz Armenije, Mhitarjanove domovine. Oni su mislioci, naporno rade i ako nešto ne ide kako treba - počnu okrivljavati sebe. "

Mhitarjan je izrastao u velikog igrača, dijelom zahvaljujući i Jürgenu Kloppu. On se sada mora suočiti sa čovjek zbog kojeg je danas igrač kakav je.

Ukoliko bi United u sutrašnjem derbiju savladao Liverpool, Redsi bi imali ogroman zaostazak od čak 10 bodova. Tada ni otkaz Klopp nije daleko...

Učitaj još novosti