13. 10. 2017 - 08:46
Prodaja Neymara i ugovor Qatar Airwaysom ih finansijski...
907
Shares
Prodaja Neymara i ugovor Qatar Airwaysom ih finansijski preporodili: Barca kreće u novi veliki poduhvat

OBNOVA CAMP NOUA

Prodaja Neymara i ugovor Qatar Airwaysom ih finansijski preporodili: Barca kreće u novi veliki poduhvat

13. 10. 2017 - 08:46
0
Shares

Prodajom Neymara Barcelona je oborila rekord u prihodima od transfera, ali čini se kako je već isplanirano u što će svaki euro biti uložen.

Izvršni direktor Barcelone Oscar Grau govorio je o budućim milionskim ulaganjima koja bi, prema trenutnim planovima, trebala biti realizirana do 2021., a sve će početi obnovom "Camp Noua" planiranom za iduće ljeto. Tada bi paralelno trebala započeti i nadogradnja popratnih objekata, kao i Palau Blaugrane te Miniestadija na kojem igra B tim. 

Ukupni trošak iznosit će preko 600 miliona eura te će za provedbu projekta neophodan biti kredit kao i prodaja imena stadiona. Ipak, kako piše "Mundo Deportivo", o tome će biti više riječi za dvije sedmice tokom Skupštine kluba.

Osim od višemilionskih zarada na transferima, katalonski klub prihode želi povisiti ulaganjima sponzora te afirmacijom igrača iz omladinskog pogona u prvu ekipu. Također, u budućnosti bi igrači Barcelone trebali imati znatno manje plate, kao i igrači drugih sportskih sekcija kluba s obzirom da se na trenutni kadar godišnje troši 84% budžeta. Grau je posebno istakao Messija kojem je ovog ljeta znatno povišen ugovor, ali odbio je ulaziti u detalje.

''Stalno razmišljamo o budućnosti i daljnjim ulaganjima'', zaključio je Grau te nadodao kako se Barcelona nakon prodaje Neymara i ugovora s Qatar Airwaysom finansijski preporodila.

A, čini se, sve zarađeno spremna je uložiti u daljnje unaprijeđenje kluba, piše Goal.

Učitaj još novosti