09. 09. 2017 - 11:30
Tektonske promjene u vrhu ATP liste: Novak će itekako pasti,...
907
Shares
Tektonske promjene u vrhu ATP liste: Novak će itekako pasti, Murray još više, a tek Raonić!

ČEKA IH TEŽAK ZADATAK 2018.

Tektonske promjene u vrhu ATP liste: Novak će itekako pasti, Murray još više, a tek Raonić!

09. 09. 2017 - 11:30
0
Shares

Novak Đoković je 26. jula, nakon što je predao meč četvrtfinala Wimbledona, odlučio okončati sezonu zbog povrede lakta koju vuče već neko vrijeme. Srbijancu je tako itekako dobro došao predah nakon serije nešto lošijih rezultata, a očekuje se da se u 2018. vrati u prepoznatljivoj formi.

U momentu kada se povukao Đoković je bio četvrti teniser na ATP listi i imao 6.325 bodova. Kada se bude vratio na teren početkom 2018. godine, ako gledamo trenutno stanje na ATP listi, srbijanski as bi mogao da bude čak na 13. poziciji.

Naravno, do kraja sezone ostalo je još skoro četiri meseca, pa će biti pomjeranja na listi i moguće je da Đoković bude i slabije plasiran. Realno je da će 2018. godinu početi između 12. i 15. mjesta. To će značiti da već u ranim fazama turnira, a posebno Grand slamovima, može da se susretne s najboljim teniserima svijeta.
 
Novak će zbog pauze izgubiti veliki broj poena pošto je propustio Masters u Torontu na kojem je prošle godine trijumfovao, potom US Open (1.200 bodova), Šangaj (360), Pariz (180) i Završni masters u Londonu (1.000). Tako će nekadašnji najbolji teniser svijeta prilikom povratka imati samo 2.585 bodova.

Zbog operacije koljena sezonu je ranije morao okončati i Stan Wawrinka, a on će prilikom povratka biti malo bolje plasiran od Novaka Đokovića, vjerovatno na 11. poziciji, uz napomenu, ako gledamo trenutno stanje na listi.

Doskorašnji prvi teniser svijeta Andy Murray, koji je takođe na prinudnom odmoru zbog problema s kukom, najgore je prošao. Andy će najvjerovatnije kada se vrati biti tek na 19. poziciji. Imaće 2.290 poena pošto je u drugoj polovini prošle sezone od US Opena osvojio 4.860 bodova koje će sad sve izgubiti. 

Još jedan povratnik će morati da zapne kada se vrati. To je Kei Nishikori, pošto će poslije bolovanje ispasti iz Top 20, kao i najvjerovatnije Miloš Raonić. 

Učitaj još novosti