09. 09. 2017 - 08:47
Anderson razmontirao i Carreno-Bustu, Nadal nakon preokreta do...
907
Shares
Anderson razmontirao i Carreno-Bustu, Nadal nakon preokreta do finala

US OPEN

Anderson razmontirao i Carreno-Bustu, Nadal nakon preokreta do finala

09. 09. 2017 - 08:47
0
Shares

Južnoafrički teniser Kevin Anderson plasirao se u svoje prvo Grand Slam finale u karijeri, gdje će ga čekati prvi reket svijeta Rafael Nadal.

Anderson je u polufinalu US Opena nakon preokreta bio bolji od sjajnog Španca Pabla Carreno-Buste s 3-1 (4-6, 7-5, 6-3, 6-4), a meč je trajao skoro tri sata.

Španac do polufinala nije izgubio niti jedan set, ali je 32. igrač svijeta sada bio prevelik zalogaj. Interesantno da je ovo bila treća pobjeda južnoameričkog tenisera u isto toliko međusobnih duela.

Plasmanom u finale US Opena, Anderson je ostvario najveći uspjeh u karijeri,a sada ga čeka odlični Rafael Nadal koji je također nakon preokreta nadigrao Argentinca Juana Martina del Potra s 3:1 (4:6, 6:0, 6:3, 6:2).

Španac je tako savladao osvajačava ovog turnira iz 2009. godine, koji je prethodno izbacio i velikog Rogera Federera. Meč je trajao dva sata i 34 minute, a samo u prvom setu Del Potro je diktirao tempo.

Ostatak meča u potpunosti je pripao trenutno prvom reketu svijeta, koji će finale s Andersonom odigrati sutra naveče.

U ženskom finalu, koje je na programu večeras od 22 sata po srednjeovropskom vremenu, igrat će dvije Amerikanke - Sloane Stephens i Madison Keys, obje debitantice u finalima.

 

Učitaj još novosti