07. 09. 2017 - 12:45
SAD JE SVE JASNO Barca ima samo dva izbora ako Katalonija...
907
Shares
SAD JE SVE JASNO Barca ima samo dva izbora ako Katalonija postane nezavisna!

LA LIGA ŽELI I DALJE KATALONCE

SAD JE SVE JASNO Barca ima samo dva izbora ako Katalonija postane nezavisna!

07. 09. 2017 - 12:45
0
Shares

Referendum za nezavisnost Katalonije uskoro će biti održan, a ishod istog mogao bi drastično utjecati na budućnost fudbala u Španiji. Naime, već dugo se govori i razmatra nezavisnost Katalonije, a sada je izvjesnija više nego ikada.

Naravno, ljubitelje fudbala interesuje šta će biti s ekipama iz Katalonije ako referendum uspije. U centru pažnje je svakako Barcelona koja je pored Real Madrida najveći klub u ovoj zemlji.

Prije nekoliko godina kada se potencirala tema o referendumu govorilo se da će Barcelona u slučaju nezavisnosti Katalonije promijeniti ligu i nastaviti da se takmiči u Francuskoj.

Barca izgubila kompas: Predsjednik uhvaćen u laži, ikona odlazi nakon sramotne blamaže

Međutim, od toga neće biti ništa jer je jasno da Barca ima samo dva izbora ako Katalonija dobije nezavisnost. Prvi je da će se formirati nova liga u Kataloniji, ali u tom slučaju Barca bi se takmičila s Espanyolom, Gironom...

Međutim, španski mediji tvrde da se to neće desiti jer takav scenarij neće dozvoliti La Liga. Predsjednik Primere Javier Tebas svjestan je koliko bi Španija izgubila odlaskom Barcelone.

Naime, finansijka dobit La Lige je prevelika da bi se tek tako odrekli velikana s 'Nou Campa'. Navodno, jedini mogući scenarij jeste da će Barca ostati da se takmiči u La Ligi jer ova federacija bi u suprotnom izgubila preko 100 miliona eura.

Učitaj još novosti